De Olympische spelen

olympische spelen

De Olympische spelen bekijk het eens zo:

Het leuke van de Olympische spelen is dat je ook eens aandacht krijgt voor andere dan de gebruikelijke sporten. Nou is dat in sommige gevallen niet eens zo heel aangenaam. Ik zat van de week naar zeilen te kijken en begreep onmiddellijk waarom je daar nooit iets van te zien krijgt. Schaken en dammen zijn spannender om naar te kijken dan zeilen.

Al die boten varen kriskras door elkaar en je hebt geen idee wie er voor ligt, behalve op het korte moment dat er een boei gerond wordt en wanneer er gefinisht wordt. Zeilen is waarschijnlijk meer een doesport dan een kijksport. En daar is het dan weer niet uniek in.

De grote professionele sporten spelen op de Olympische spelen een ondergeschikte rol en dat is ook goed. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben als voetbal, tennis en nu ook weer golf van het Olympische programma zouden worden geschrapt.

Voetballers en golfers en de Olympische spelen

Voor voetballers is het toch geen belangrijk toernooi, die worden het liefst wereldkampioen met hun land. En het winnen van de champions league met hun team vinden ze ook belangrijker dan de Olympische spelen. Tennissers vinden het vaak nog wel leuk om na zes Wimbledontitels een Olympische titel aan hun palmares toe te voegen. Voor golfers is de Olympische strijd een toernooitje waarvoor ze geen geld krijgen. Waar ze geen punten mee kunnen verdienen, geen wonder dat de top vier zich niet eens heeft aangemeld.

Voor wielrenners ligt het toch een beetje anders. Al vinden ze het nog steeds belangrijker om de Tour de France te winnen. Maar de Olympische spelen zijn voor veel renners toch geen ondergeschoven kindje.

Ik heb de afgelopen week stukjes hockey, volleybal, turnen en beachvolleybal voorbij zien komen. Om er maar een paar te noemen. Zoals gezegd niet elke sport leent zich voor live televisie. Maar het lijkt me geen goed idee om formule 1 op de Olympische kalender te zetten. Ik blijf het gewoon leuk vinden om een keer in de vier jaar eens iets anders dan de reguliere sporten voorbij te zien komen.

Lees ook: Yuri is naar huis

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)