Het opzetten van een eigen webshop: wat komt er bij kijken?

een-eigen-webshop-starten

In de huidige maatschappij is online shoppen niet meer weg te denken. Voor de consument is dit belangrijk omdat het veel makkelijker winkelen is. Voor veel winkeliers is een webshop ook een uitkomst. Je hebt veel minder nodig dan wanneer je een fysieke winkel start. Heb je ook een interessant product wat je wilt verkopen? Dan kun je je eigen webshop starten. In dit artikel geven we aan wat erbij komt kijken en hoe je dit het beste kunt doen.

Een eigen webshop starten

Een eigen webshop starten, zoals bijvoorbeeld Lampenonline.com, is vooral een goed plan hebben. Hoewel je niet zoveel nodig lijkt te hebben moet je wel grondig te werk gaan. Er moet een goede naam en domeinnaam worden bedacht. Daarbij moet je weten wat je doelgroep is en wat zij verwachten. Is een snelle levering belangrijk, dan moet je daarop voorbereid zijn. Hoe moeten de betalingen, verzendingen en eventuele retourzendingen worden georganiseerd? Er komt best wat bij kijken daarom geven we een aantal tips.

Start met onderzoek

Het product wat je wilt verkopen is een product waarvan jij de waarde ziet. Maar als je dit product wilt gaan verkopen moet je wel zeker weten dat er behoefte is aan je product. En al is er veel behoefte aan je product dan nog kan het zijn dat er al veel aanbod is. Als je veel concurrentie hebt voordat je begint, gaat het veel moeite kosten om op te vallen tussen bestaande aanbieders. Zoek in dat geval een doelgroep die wellicht kleiner is, maar die je wel beter kunt benaderen. En belangrijker nog, die jouw product willen kopen.

Naam passend bij doelgroep

Als je weet welk product je gaat verkopen aan welke doelgroep, moet je een naam verzinnen. Zorg voor een sterke naam die zich zoveel mogelijk identificeert aan het product. Controleer goed of deze naam uniek genoeg is om online onderscheidend te zijn. Want veel domeinnamen zijn al bezet. Bovendien moeten klanten je naam makkelijk kunnen onthouden, dus een lange ingewikkelde naam is ook niet aan te raden. Het is best moeilijk om een goede naam te bedenken. Wil je een webshop starten als onderneming? Check dan ook de beschikbaarheid van de naam bij de Kamer van Koophandel.

Kies webwinkel software

Als de naam vastligt en je weet wat je doelgroep is, kun je het domein vast laten leggen. Vervolgens is de software van je webwinkel belangrijk. Denk hierbij aan zaken zoals de mogelijkheid van meerdere talen, de mogelijke betaalmanieren en beschikbaarheid van de helpdesk. Want de software moet worden betaald, maar het moet voor jou geld op gaan leveren. Het gebruikersgemak van je klanten moet voorop staan, en storingen moet snel worden verholpen. Wil je internationaal verkopen, dan moet de techniek dit ondersteunen.

Online marketing

Als je webshop online is, moeten mensen je webshop gaan bezoeken. De online marketing is daarom van vitaal belang. Als er wordt gezocht op het product wat jij aanbiedt, wil je bovenaan komen te staan in de zoekresultaten. Dit gaat niet vanzelf dus daar moet je in investeren. Als je product of productnaam nog nauwelijks bekend is, moet je zorgen dat dit veranderd. Breid je marketingcampagne uit buitenom het internet. Advertenties en flyers kunnen voor veel meer bekendheid zorgen. En als mensen vervolgens online naar je product zoeken en dan ook bij je webshop uitkomen, ben je al heel goed bezig.

Verzendingen regelen

Als je orders ontvangt en deze worden betaald, dan ben je al heel ver. Maar klanten willen snel over hun bestelling beschikken. Een snelle en goede verzending is daarom belangrijk. In eerste instantie kun je dit vanuit huis wel organiseren. Maar neemt het aantal orders toe, dan kun je de verzending beter uit handen geven. Fulfilment bedrijven zoals pupsnl.nl, kunnen het orderproces overnemen van opslag tot verzending. Hiermee is je verzending goed georganiseerd en je hebt zelf meer tijd om je webshop verder te ontwikkelen.

Een eigen webshop starten is vooral goed weten wie je doelgroep is en hoe je deze bereikt. Vervolgens moet je online gevonden worden en je klant snel helpen. De software is daarbij belangrijk, net als het leveren van de bestellingen.

Lees ook: quality time

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)