Het is vandaag kusjesdag !

kusjesdag

En voor je daar wat van gaat denken: kusjesdag is bedacht door de meidengroep K3. K3 is een product van Studio100. En Studio 100 nv is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma’s, muziek, films, merchandise en het beschikt over een aantal themaparken in binnen- en buitenland.

Studio100 heeft als geen enkel ander door gehad dat er aan kleine kinderen goud geld te verdienen valt. Dat is ook het enige positieve wat ik er van kan zeggen…Hun kinderprogramma’s blinken uit in door , tja hoe zeg je dat….eenvoud!
Neem het refrein van het lied waar dit blog overgaat:

Kusjesdag, kusjesdag
kusjesdag, kusjesdag
Alles kan en alles mag
Ja, het is kusjesdag, kusjesdag
kusjesdag, kusjesdag
Ja, vandaag is kusjesdag

Need I say more?

klik hier voor de rest

Het is een van de wonderen die altijd wel verborgen zullen blijven dat zo’n ahum eenvoudig liedje, de aanleiding is van kusjesdag…
Aan de andere kant : kusjesdag bestaat sinds 2007 en we kunnen we stellen : het is niet echt van de grond gekomen.
En dat is jammer.

Ik ben niet zo dom dat mijn afkeer van Studio 100 mij ervan weerhoudt de enorme mogelijkheden van kusjesdag in te zien.

Hoe moeten we kusjesdag zien ?

Let op voor je begint te protesteren : we hebben het over kusjes ! Een kusje is een vlinderlichte aanraking van lippen op een wang. Het is lief, onschuldig  en vertederend. Je kan een baby een kusje geven, maar ook een omaatje of een aardig iemand die een koffer voor je draagt.

Kusjes geven, is bepaald geen zoenen. Zoenen is warm , zwoel en opwindend. Ik mag het graag doen. En veel. Maar met persoon naar eigen keuze. En privé. Als het zoendag wordt, doe ik niet mee.
Nou ja, privé waarschijnlijk wel.

Goed, nu duidelijk is dat het kusjes dag is en ook wat daarvan de spelregels zijn, gaan we het eens over het nut van deze dag hebben.
Zou het niet gewoon gezellig zijn, wanneer er we een dag in het jaar hebben, waarop we die schat van een buurman, zomaar een kusje geven? Of de juf van je kind die altijd zo fijn meeleeft?
de collega met de zieke moeder ?
En hoe leuk zou het niet zijn als je een dag lang spontaan kusjes krijgt?
Het lijkt me helemaal leuk.

We moeten er natuurlijk wel voor waken dat het geen commercieel tintje krijgt. Geen kusjes-boeketten, geen kusjes kaarten, en zeker geen kus-cadeautjes..

Maar goed misschien ben ik daar te voorbarig mee. We moeten eerst maar eens kusjesdag op de kaart zien te krijgen!

Ik ben op pad: kijken wie ik een kusje kan geven vandaag!

lees ook heb jij ook wel eens last van je roze bril?

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)