fbpx
Vrouw en geluk

Heb jij wel eens last van een roze bril?

roze bril
Felice
Geschreven door Felice

Heb jij wel eens last van een roze bril?

Ik bedoel natuurlijk niet een echte roze bril. Hoewel ik vele buitenissige brilmonturen op mijn neus heb gehad ( een goudkleurige vlinderbril en een titaan montuur met een soort van wenkbrauwen er op, om er maar een paar te noemen) nooooit een roze bril.

Een geestelijke roze bril, bedoel ik dus. Die mag ik graag dragen. Zo’n bril waardoor ik niet alleen alles leuk en enig vind, maar waardoor ik ook rotsvast in goede aflopen ga geloven.
Natuurlijk vind mijn vriendin de liefde bij die date die ze zaterdag heeft. ( De man is zeker en vast niet alleen leuk en aardig, maar ook stinkend rijk)
Natuurlijk komt zoonlief glansrijk door zijn tentamens heen ( wat heet, hij krijgt waarschijnlijk wel per ommegaande een professoraat aangeboden).
En dat ik die twee opdrachten die ik heb uitgezet binnen haal, staat vast!

Het begint me op te vallen dat ik die roze bril vooral draag als het lekker zonnig weer is Vreemd want het is beslist geen zonnebril! Integendeel, mijn roze bril geeft me een heldere kijk op de wereld. Of moet ik zeggen: op hoe ik wil dat de wereld eruit ziet ?

Als het bewolkt wordt

Want zodra het weer bewolkt wordt en ik mijn bril afzet, is het allemaal net iets minder dan ik had voorspeld. Niet dat het nu allemaal kommer en kwel is, maar die vriend is leuk, maar net niet je-dat, zoonlief haalt de tentamens, maar daar is ook alles mee gezegd en de opdrachten brengen minder op dan gedacht.

Dat is allemaal niet erg, maar dan moet ik, zoals dat in grote-mensentaal heet: mijn verwachtingen bij stellen. En weet je: daar hou ik niet van. Want ik weet allang dat het leven geen roze-geur en maneschijn is.
Dus zodra het ook maar even zonnig is, zet ik die roze bril weer op. Niemand houdt mij tegen, als ik even weg wil dromen.

Ik heb persoonlijk helemaal geen last van een roze bril…Mijn omgeving kan wel eens last hebben van wat ze, met een zuch, mijn grenzeloze optimisme noemen.
Dat is heel sneu voor mijn omgeving. Maar veel medelijden heb ik niet met ze. Moeten ze zelf maar een roze bril opzetten!

 

lees ook : https://www.vrouwenpower.nl/even-over-tuinieren-en-klein-geluk/

Like

Over de auteur

Felice

Felice

16 reacties

Geef een reactie