Het is vandaag de dag van de Schoonmaker

schoonmaker

 Voor we, omdat het vandaag de dag van de schoonmaker is, de schoonmaker in het zonnetje gaan zetten, moeten we definiëren wat een schoonmaker is . We gaan tenslotte niet zomaar iedereen een veer in de billen steken.

Op zoek naar de juiste definitie beland ik op een site die zich schoonmaker punt nl  noemt.

Volgens hen is een  een schoonmaker iemand die: die beroepsmatig een ruimte schoonmaakt, van huizen en kantoorgebouwen tot openbare ruimtes. Een schoonmaker die binnen werkzaam is, wordt ook wel interieurverzorger of -verzorgster genoemd.

 Nou zou je zeggen: deze site kan het weten, ze hebben er zal ik maar zeggen, hun beroep van gemaakt.
Toch vind ik dat een wel heel erg magere omschrijving van schoonmaker. Het is iemand van “zo, hèhè de boel is weer schoon” Het is als ik het zo mag zeggen: een beetje Hollands. Stoepje schoon, ramen gelapt. Het staat er buiten weer keurig bij. Niemand kan er wat van zeggen…Dat we binnen elkaar het kot uitvechten, daar merkt niemand wat van…

schoonmaker

Schoonmaken geeft – als het goed is – een goed gevoel. Alles niet alleen lekker schoon, maar ook opgeruimd. Opgeruimd staat netjes, zeiden wij vroeger, weer zo’n rare uitdrukking: staat netjes. Waarom zou iets netjes moeten staan? Waarom zou iets niet netjes moeten zijn??

En waarom mag opgeruimd niet gewoon fijn zijn? Ik vind het heerlijk als ik weer eens een deel van mijn huis ( of mijn tuin ) opgeruimd heb. Alle oude rommel weg. Ik heb het al als ik de stapel kranten van de afgelopen week in de papierbak knikker.  En helemaal als ik een kast heb uitgemest. Heerlijk, weg met die ballast!

een nieuwe ronde

En als de ballast eruit is, kunnen de stofnesten en de muizenissen worden uitgesopt. Leeg ! Schoon !! klaar voor een nieuwe levensronde. Beschikbaar voor een nieuw avontuur. Open voor nieuwe ervaringen.

Kijk dat is schoonmaken waar je wat aan hebt. Lang leve de schoonmaker en vooral: lang leve de schoonmaker in mezelf!

lees ook eens: Wat valt er te zeggen over water

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)