Heb jij je Barbie nog? 

barbie

De vraag heb jij je Barbie nog, stelde de HappyHippy Style op Instagram. 

Gek he, hoe een eenvoudige vraag, je terug in de tijd kan katapulten… 
Barbies en ik zijn bijna even oud, nou ja ik ben vier jaar ouder. Tegen de tijd dat Barbie klaar was om Nederland te veroveren, was ik ongeveer 12 jaar, denk ik. 
 
Mijn moeder las een artikel over de Barbie pop, waaruit ze begreep dat deze pop een pop voor grote meisjes was. Meisjes die te oud waren om te moederen over een babypop, omdat ze nu toch wel wisten dat het geen echte baby was, maar die het toch nog wel leuk vonden om met poppen te spelen. Die meisjes, zo zei dat artikel, hadden behoefte aan een grote-meisjes-pop. 

Zo’n meisje was haar dochter, besloot mijn moeder eenzijdig. En gaf me zo’n pop voor mijn verjaardag of kerst, daar wil ik vanaf wezen. 
Als schrijvend, valt me nu pas in, dat mijn moeder een pop voor haar dochter kocht waar ze als“ groot meisje” mee kon spelen, die een paar joekels van tieten had… 

En dat terwijl mijn moeder behoorlijk preuts was. 

En daar zat ik dus, met mijn Barbie pop 

En daar zat ik met mijn Barbie pop: een pop met een boezem van heb ik jou daar, benen tot aan haar oren en een zeer slanke taille. De eerste Barbies voor de jongeren onder ons, waren van hard plastic, je kon de armen en benen omhoog zetten en dat was het dan. Je kon haar aan en uit kleden. We kunnen wel zeggen, de spelmogelijkheden waren beperkt. Ach was dat toendertijd ook niet het lot van een meisje? Je kon je aankleden en mooi wezen… 

Ik denk niet dat mijn moeder dat door had, ze had toch wel de universiteit voor mij in gedachten… 

Spijt 

Dat ik die Barbie pop van destijds ben kwijtgeraakt, vind ik jammer. Niet omdat ik er zulke mooie en dierbare herinneringen aan heb. Maar luister, ze was nog helemaal heel, er zat geen schrammetje of krasje op. Ik heb nooit haar haren geknipt of haar lippen met rode ballpoint bijgewerkt. 
Ze zou nu een vermogen waard zijn. 

Meer nostalgie? Lees bubbel, bubbel, bubbelgum

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)