Geen tijd en alles kwijt  

geen tijd

Het heeft een reden dat mijn fietssleutel aan mijn huissleutel hangt. 
Te vaak heb ik het pand verlaten, mijn tas in de fietstas geduwd, mijn fiets al van het slot gehaald en…ontdekt dat mijn portemonnee nog binnen lag. “Geen nood”, denk je “tijd zat”, je grijpt in je jaszak en…komt tot de conclusie dat de huissleutel daar in ieder geval niet in zit. Ook niet in je broekzakken blijkt na enige momenten diepteonderzoek. Oké, tas uit de fietstas, tas omkeren, die tijd zat begint te transformeren naar nog net tijd genoeg…. 
En – je raadt het al slimmerd – ook in die tas zit geen huissleutel.  
Nog net tijd genoeg begrint te transformeren naar geen tijd meer. 

Heel jammer, geen tijd meer

Heel jammer, geen tijd meer, want in die portemonnee zit je treinabonnement…  Tijd voor afweging dus. Op de trein springen zonder abonnement en erop gokken dat er in de ochtendspits toch niet gecontroleerd wordt? 
Of gewoon te laat komen, naar de buurvrouw gaan die ook s morgens om zeven uur heeel lang van stof is en de reservesleutel ophalen?? 

Vanwege dit soort toestanden zit mijn huissleutel al jaren aan mijn fietssleutel. Het is wonderbaarlijk hoe eenvoudige oplossingen het leven kunnen veraangenamen voor geboren chaoten zoals ik. 

Hoe vaak ben ik mijn fietssleutel kwijt

En nu niet lollig doen en vragen hoe vaak ik mijn fietssleutel kwijt ben. Dat was namelijk regelmatig. Zeer regelmatig. Door lang na te denken wist ik dan wel weer welke broek ik de dag daarvoor had aangehad, die viste ik dan uit de wasmand en de rest snap jezelf wel. 

Het heeft mij jaren gekost om mezelf aan te leren de sleutels gewoon direct bij binnenkomst o peen haakje te hangen. Maar ik heb het uiteindelijk geleerd. 

Ik hou mijn OV kaart consequent in mijn portemonnee, zodra ik klaar ben met me door alle poortjes wurmen gaat-ie terug. Sleutels gaan bij binnenkomst direct aan get haakje. Ik ben zelden meer iets kwijt. 
Of ja, toch wel…mijn eigen chaotische zelf.  
 
Ik ga haar zoeken.

lees ook eens: de witte bolletjes eter en andere flauwe humor

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)