Heb jij een stappenteller en gebruik je hem ook?

stappenteller

Veel mensen die ik ken hebben een stappenteller. Op zich is dat niet zo bijzonder. We zijn ons er steeds meer van bewust dat een zittend leven niet zo gezond is. Dat we moeten bewegen. Maar omdat de mens een lui beest is, doen we dat stiekem liever niet.

Omdat we tegelijkertijd ook sociale dieren zijn, zijn we erg bevattelijk voor druk van anderen. Dus als er maar genoeg om ons heen geroeptoeterd wordt dat we meer moeten bewegen, gaan we ons schuldig voelen wanneer we teveel toe geven aan het luie beest in ons.

Daarom is zo’n stappenteller natuurlijk geweldig fijn. Je kan aan iedereen bewijzen, hoeveel jij vandaag wel niet gelopen hebt! Voor jezelf is het natuurlijk ook geweldig: “gisteren liep ik 15000 stappen, vandaag doe ik lekker niks”

Zo’n stappenteller is dus echt enorm handig, ik wilde er ook een. Ik heb het ook nodig dat af en toe kan laten zien hoe goed ik bezig ben. Want reken maar dat die LAW Floris de Vijfde pad heel veel stappen oplevert. De lof daarvoor wil ik graag oogsten, ik ben ook maar een mens.

het ging mis met mij en de stappenteller

Maar bij mij ging het mis. Ik kocht een Fitbit. Natuurlijk  een goedkope uitvoering, je kent me.
De Fitbit had twee knopjes kon van alles en nog wat bijhouden. Of je liep of fietste of sliep. Hoeveel je liep, en hoe hard je hart sloeg, hoeveel boodschappen je deed, hoe vaak je iemand groette en hoe hoog je punthoofd werd van je pogingen de Fitbit in te stellen. Wanhopig bleef ik op die twee knopjes rammelen, in de hoop de juiste data – hoeveel stappen ik die dag gezet had – in te stellen.

Tevergeefs…

Toen ontdekte ik dat je ook op je mobiele telefoon een stappenteller kon instellen. Geweldig! Van mijn telefoon weet ik hoe het allemaal werkt!
Helaas, ik had in mijn enthousiasme over het hoofd gezien dat mijn foon de helft van de tijd hier op de keukentafel blijft liggen…

Ik weet dus niet hoeveel stappen ik op een dag zet, ik zal er nooit achter komen. Ik zal nooit kunnen laten zien hoe goed ik bezig ben.
Maar op de een of andere manier, kan ik daar niet mee zitten. Of moet ik zeggen: mee lopen?

lees ook Fit blijven

like Like
2 antwoorden
 1. lekker wandelen
  lekker wandelen zegt:

  Ik gebruik altijd een stappenteller, of eigenlijk gewoon een sporthorloge wat mijn stappen bijhoudt… voor mij werkt het heel motiverend. Maar als je het niet mist en weet dat je genoeg stapt, dan is het toch eigenlijk ook helemaal niet nodig? Groetjes!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)