Fit blijven

fit blijven

Je hebt fit blijven en fit blijven, dat weten we allemaal.

Je hebt fitblijvers die fanatiek aan het sporten gaan: in de vroege ochtend al een paar rondjes om het huis rennen en die ’s avonds op de hometrainer stappen, voor ze naar het journaal gaan kijken.
Of wie weet doen ze het wel tijdens het journaal. Zou zo maar kunnen. Soms zijn ze met z’n tweeën. Zo zie ik iedere dag twee meiden buiten allerlei ingewikkelde oefeningen doen. Met touwen en met ballen. Ik vraag me af waarom ze op de stoep oefenen. Zijn hun moeders ze zat? Of zijn ze op zoek naar publiek? Ze oefenen in het zicht van een flat van 12 verdiepingen, daar is best kans op kijkers, denk ik.

Goed dat waren de fitblijvers die lichamelijk fit willen blijven. In principe, hebben zij het – vind ik – relatief makkelijk.
Ze hoeven alleen maar van de bank af te komen.

de andere groep die fit wil blijven

De andere groep fitblijvers wil graag geestelijk fit blijven. Nou die hebben het een heel stuk zwaarder. Het valt niet te ontkennen, het is niet langer de age of Aquarius, oftewel het Watermantijdperk. Het tijdperk van grote vreedzame veranderingen. (deze uitleg is even voor degene onder ons die nog nooit Hair gezien hebben)
We leven in de age van de verongelijkte azijnzeiker. Ja sorry dat ik het even botweg en weinig parlementair naar voren breng.
Waar ik ook kijk, social media, tv, de krant, mijn eigen straat, overal kom ik mensen tegen die iets NIET willen. En niet een beetje niet, heel erg NIET.
Vervolgens verdommen ze het om aan te geven hoe ze het WEL willen hebben.

Een voorbeeld: op Facebook schrijft een vage kennis van me: er moet goed nagedacht worden! (het gaat over vaccineren). Omdat ik graag geestelijk fit wil blijven, vraag ik haar wat zij onder goed verstaat. Wanneer is iets goed, wanneer is het goed genoeg, wie bepaalt wat goed is. Zo zoek  ik wat steunpunten om hersengymnastiek te kunnen doen. Dat zal de toekomst uitwijzen! tikt ze. Dat soort dooddoeners kom ik voortdurend tegen. Daar houd ik mijn hersens niet fit mee.

Lees ook eens: je hebt twee soorten mensen of lees : waarom het oke is niet weten wat je wil

like Like
8 antwoorden
 1. Xiana
  Xiana zegt:

  Ik probeer beide zaken fit te houden maar het gaat de ene dag al makkelijker dan de andere moet ik toegeven. Al voel ik dat beiden elkaar ondersteunen in een mooie balans.

  Beantwoorden
 2. Melissa
  Melissa zegt:

  Echt bezig ben ik zeker niet mee. Als ik de 5000 stappen per dag haal ben ik tevreden gezien mijn fibro en andere ziektes is dit soms hele uitdaging al

  Beantwoorden
 3. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ik vind iedereen vooral ook erg negatief, waarom de dingen niet van een positieve kant bekijken? Lijkt me een stuk gezonder voor iedereen.

  Beantwoorden
 4. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik heb dat ook wel een beetje. Maar ik vraag me nu wel af wat als we op langer termijn zo doorgaan, dan hebben we alleen maar verliezers.

  Beantwoorden
 5. rachel
  rachel zegt:

  voordat ik ziek werd trainde ik 7 dagen a 6-8 per dag, moet er nu niet meer aan denken en kan en mag het ook niet meer. ik blijf wel fit door andere dingen te doen en wat een ander daar van vind…moeten hun weten

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)