fbpx
Vrouwen op pad

Het Floris de Vijfde pad…de eerste etappe

Floris de Vijfde pad
Felice
Geschreven door Felice

Opgegroeid onder de rook van het Muiderslot, was het lopen van het Floris de Vijfde pad iets wat al jaren op mijn bucketlist stond.
Vorige week was ik jarig en ik besloot niet op  het nieuwe jaar te wachten, maar het jaar goed te eindigen en gewoon te beginnen.

Zoonlief liep de eerste etappe mee, dochterlief was herstellende en zwaaide ons uit op de Dam, waar de wandeling start.
Vol goede moed begonnen we aan een etappe waarvan we dachten dat die 17.5 km was en die later 19,5 km bleek te zijn. Ik kan je verzekeren op die afstand maken twee kilometers beslist verschil !

 

Floris de Vijfde pad

De eerste etappe loopt van Amsterdam naar Weesp, het stadje waar ik 17 jaar gewoond heb. Een geweldige manier om te vieren dat ik weer een jaar ouder ben geworden!
We zijn blijmoedig ongeoefend en besluiten dat we het wel zullen merken allemaal. We lopen tenslotte door de Randstad, als we het zat zijn, zal er toch wel ergens een bus stoppen, is het niet?
Maar dan gebeurt er iets waar we niet op gerekend hadden: we worden sportief ! We willen het doel halen! De eerste drie uur leggen we ruim 12 km af. Het gaat prima, we zijn niet weinig trots op onszelf.

Maar een uur verder beginnen we het toch een beetje zat te worden…We komen langs een bushalte…de verleiding is groot, maar dapper als we zijn, besluiten we ook die laatste 4 km lopen af te leggen. Het is als schemerig wanneer wij Weesp in strompelen. Moe maar voldaan.

floris de vijfde pad

het is al donker als we weesp binnenstrompelen

De eerste etappe van het Floris de Vijfde pad loopt eerst door Amsterdam, kilometers Amsterdam en daarna door verstedelijkt gebied. Toch is het niet naar lopen, er is afwisseling genoeg.

 

Over Floris de Vijfde:

Floris erfde de graafschappen van zijn vader graaf Willem 2, die op de nominatie stond door de paus tot keizer van Duitsland gekroond te worden. Het liep helaas anders, Willem wilde nog even de Friezen bedwingen, maar zakte tijdens zijn veldtocht met paard en al door het ijs ( toen had je nog winters, kennelijk) De Friezen, die niet door hadden wie hij was, maakten hem zonder pardon een kopje kleiner. Je begrijpt Floris had het niet zo op de Friezen daarna…

Maar de vraag die ons gedurende de wandeling bezig hield was: wie waren die graven van al die provincies eigenlijk? Hoe werd je graaf in de Middeleeuwen?. Al lopend konden we op die vraag geen antwoord vinden. Wie weet de volgende keer. Nu is het tijd voor een welverdiend wijntje..

floris de vijfde pad

proost ! op de volgende ettape

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

11 reacties

Geef een reactie