fbpx
Vrouw en geluk

Gedachten over bed delen

bed delen
Felice
Geschreven door Felice

Nu het weer donkerder wordt, heb ik de neiging langer in mijn bed te willen liggen, zoals in de ochtend als de wekker gaat; lekker knus onder het warme dekbed: een moment in tijd, helemaal voor mij.

Grappige is dat ik al 26 jaar nacht na nacht het bed deel met manlief. Dat is heerlijk, als ik er in kruip als hij er al in ligt, als ik me ‘s nachts omdraai en ik tegen z’n brede rug rol. Als hij snurkt, ja dan is het minder, maar dan geef ik hem een porretje en een kusje…

In al die jaren dat ik alleen sliep heb ik altijd verlangd naar zo’n veilig bedmaatje. Als kind: boven op mijn zolderkamer, die overdag een heerlijk toevluchtsoord was, maar ‘s nachts toch wel heel ver weg van alles en iedereen, wenste ik mij heel veel broertjes en zusjes.

Dat had ik eens gelezen: dat er gezinnen waren die zo arm waren dat ze allemaal in een bed moesten slapen. Nou, ik kan je verzekeren dat leek mij helemaal niet erg. Wat moest dat gezellig zijn! Dat ik met grote regelmaat heftig ruzie had met mijn twee jonge zussen, dat liet ik in die eenzame momenten natuurlijk buiten beschouwing.

Toen ik op een avond vele jaren later zoon en dochter lief in een bedje aantrof, begreep ik ze maar al te goed…

De jaren dat ik studeerde was mijn studentenkamer te klein voor meer dan een eenpersoonsbedje. Vriendjes die bleven slapen, dan wel ik zelf, belandden onveranderlijk halverwege de nacht op een luchtbedje op de grond: de kunst van met z’n tweeën in een eenpersoonsbed slapen, ben ik nooit machtig geworden.

Mijn eerste partner, verstond zelfs de kunst van met z’n tweeën in een tweepersoonsbed slapen niet, we sliepen meestal gescheiden.

Met manlief kwam aan al dat eenzaam slapen een eind.

Hoe komt het dan toch dat ik op een van deze donkere ochtenden me, als hij de echtelijke sponde heeft verlaten, genietend omdraai en heerlijk het HELE bed voor mij alleen inpik?

Like

Over de auteur

Felice

Felice

9 reacties

  • De laatste jaren lig ik alleen in een groot tweepersoonsbed. Maar wel netjes op mijn eigen helft:) ik vind het wel fijn om alleen te slapen, maar als ik een partner heb, lig ik het liefst in zijn armen. Dan zou een eenpersoonsbed groot genoeg zijn. Ik heb jaren onder 1 deken op een helft van het bed met twee geslapen:) Heerlijk knus!

  • Ik vind het soms heerlijk om alleen in bed te liggen. En om een of andere reden ga ik dan altijd diagonaal liggen.

  • deze momenten ken ik nou weer niet he ondanks ik 17 jaar getrouwd ben, ik slaap niet en krijg de kans smorgens ook niet om even te kroelen want meneer ze wekker gaat om 5 uur en dan ben ik een zombie die nog ergens in een badkamer hangt. vroeger was het wel lekker even knus bij elkaar liggen

Geef een reactie