Goed voor jezelf zorgen hoor!

zorgen

Met regelmaat hoor je mensen zeggen: goed voor jezelf zorgen hoor. Ik noemde dat soort types de Zorgers.

Jarenlang heb ik werkelijk uitstekend voor mezelf gezorgd. Ik was moeder van 2 kinderen (en een hond) met een bijna fulltime baan. “Oooohhh kinderen en werken en dan nog wel in het onderwijs” riepen de Zorgers dan. “Zooooo vermoeiend, wel oppassen hoor, dat je niet opbrandt…Goed voor jezelf zorgen hoor”

In die tijd rookte ik als een ketter en liet een glaasje wijn echt niet staan. ”Roken !!!”, riepen de Zorgers dan, “zou je daar niet eens mee stoppen ??” Mijn vrolijk “Ik moet er niet aan denken”, snoerde ze dusdanig de mond, dat ze over mijn drankgebruik niet meer durfden te beginnen.

Sporten deed ik niet aan. Ook zo’n zorgpunt voor de Zorgers. Ondertussen ik at met smaak alles wat er in de wereld te koop is. Daar at ik dan nog veel van ook. Ziek was ik nooit: nou ja om de twee, drie jaar een keertje verkouden. Ik denk niet dat dat kwam omdat ik nou zo’n stoere meid was. Ik denk dat ik dat allemaal kon, omdat ik gelukkig was.

Geluk geeft zoveel kracht en plezier. Je kan niet beter voor jezelf zorgen dan door gelukkig te zijn.

Nog steeds kan ik prima voor mezelf zorgen

Ook nu zorg ik nog steeds heel goed voor mezelf. De kinderen zijn groot en werk ik niet meer in het onderwijs. Dat doe ik nu gewoon thuis, de 60 uur per week haal ik wel. “Pas je wel op ?”, zeggen de Zorgers.

zorgen

Ik had geen zin meer in roken en van teveel wijntjes werd ik duf. Ik word wat ouder en wat stijver, een beetje extra beweging doen me goed. De Zorgers zouden zeggen dat ik eindelijk verstandig ben geworden en nu goed voor mezelf zorg. Niks is minder waar. Ik doe het omdat ik er blij van word.

Blij worden geeft zoveel kracht en plezier. Je kan niet beter voor jezelf zorgen dan door blij te zijn.
Kortom: luister gewoon niet naar dat soort zorgende types. Doe waar je gelukkig van wordt!

like Like
Ha Ha
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)