Whoep whoep ! lang leve de elektrische fiets.

elektrische fiets

En daar ging ik ! op een elektrische damesfiets. En leuk dat het was!

We hebben het er al een tijdje over, manlief en ik. Over een paar jaar stoppen we met werken en dan mag de auto eigenlijk wel de deur uit. Er zijn genoeg alternatieven die veel minder duur zijn. En – en dat is een stevig argument bij ons – veel minder vervuilend. Een van de alternatieven die wij overwegen, is de elektrische fiets.

Ik moet bekennen dat ik aarzelde. Als tiener durfde ik echt niet op een brommer, ik vond het dood-end. Later leerde ik dat dat komt door een aangeboren oogafwijking. Ik zie geen diepte. Daarom mag ik ook niet autorijden. Je begrijpt nu misschien mijn huiver om elektrisch te gaan fietsen…

Maar- ik heb de plot toch al bedorven –  het was een geweldig fijne ervaring. Je gaat namelijk niet harder op een elektrische fiets, je gaat makkelijker. Als in: veel makkelijker.

De hele dag !

“Ik sluit om half zes”, zegt de mijnheer van Stella wanneer we om elf uur de winkel uitstappen om aan onze proefrit te beginnen. We lachen beleefd. En stappen op. ”Dit is leuuuuukkk”, roept de stagiaire ( die verantwoordelijk is voor het filmpje ). De 22 -jarige is verbaasd over zijn eigen enthousiasme.

Maar wij vinden het ook heerlijk en bekennen aan elkaar dat we dit best wel de hele dag hadden willen doen….
Een elektrische fiets is fietsen met de hand van papa of mama in de rug, je moet zeker trappen, maar wordt ook een handje geholpen. Na pratend, komen we tot de conclusie dat het juist de combinatie is van trappen en een beetje hulp, die het gebruik van deze fietsen, zo enorm aangenaam maakt.
De Stella fiets is makkelijk te bedienen en zit erg comfortabel. Ze ziet er ook mooi uit.
Na een klein uurtje brengen we de fietsen terug. Ik kan natuurlijk niet voor alle afdelingen van Stella spreken, maar in Waddinxveen zijn die jongens gewoon top; geen moeite is ze teveel.

Manlief en ik blijven nog met een vraag zitten: moeten we echt wachten tot we stoppen met werken, of zou een elektrische fiets ook wat eerder mogen? Als in: volgende week??

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)