Gierigheid, hoe leer ik dat ??

gierigheid

Gierigheid, het moet te leren zijn, want het is een heel nuttige eigenschap, denk ik…

Een artikeltje op internet dat stelt dat lieve mensen slechter  met geld  kunnen omgaan trekt op het forum de aandacht.
Oké lieve mensen kunnen slechter met geld omgaan dan wie ?? En wat verstaan we onder lieve mensen? Dit is typisch zo’n gevalletje van de opmerking roept meer vragen op dan zij beantwoordt..

Echter na enig dollen met dit onderwerp besluiten we dat lieve mensen dus royaal zijn  en veel weggeven en dat gierigaards rijk worden.
Wat een fantastisch inzicht! De weg naar het miljoen ligt voor ons open.

op naar het miljoen, leve de gierigheid


Er is echter nog een kleine hobbel: hoe word ik gierig ? ( en hoe groot moet mijn gierigheid worden om dat miljoen op mijn bankrekening te krijgen)
Maar goed laten we beginnen met gierig worden, dat is tenslotte de eerste stap.
Als ik heel eerlijk ben, vind ik mijn gierigheid van een behoorlijk niveau wanneer het om mijn persoonlijke uitgaven gaat. Mijn kleren koop ik 2de hands of in de kringloop. Boeken lees ik op de e-reader, ik download goedkope Engelse boeken en wat duurdere Nederlandse en met zusters en vriendinnen ruil ik van alles. Make-up koop ik nooit. Voedende crèmes voeden alleen de fabrikant… Deze lijst kan ik een A4-tje lang aanvullen, maar ik wil jullie niet vervelen en zeker niet jaloers maken…

ik geloof dat ik het begin te begrijpen


Maar wacht eens even, ik maakte een tochtje door Noord-Holland met een vriendin. Onderweg stopten we bij een bakkertje en kochten allebei een heerlijk broodje. Dat tientje hadden we makkelijk kunnen besparen!! Twee boterhammen met kaas zijn toch zo gemaakt en ingepakt??
les 1 : neem je boterhammetje mee ( en als je echt dol wil doen, dan neem je een krentenbol mee). Kijk nou hebben we het over gierigheid..
Aan het einde van onze toch nestelden we ons gezellig op een terrasje aan het water: 2 0.0 biertjes,  we rekenden zeven euro af…Oké met fooi…

de lessen

Les 2 en 3 : Neem een flesje water mee en ga in het gras zitten. En geef nooit een fooi, die ober krijgt toch zeker betaalt van zijn baas??

En zo kom ik van gierigheid voor jezelf op gierig zijn voor anderen, ik begin te zien hoe het moet…betaal nooit iets voor een ander, alleen als het echt, echt niet anders kan.
Geef geen cadeautjes, behalve als (zie vorige zin).
Vier je verjaardag niet meer, ga niet meer op vakantie, koop niet alleen uitsluitend aanbiedingen, maar uitsluitend de goedkoopste aanbieding ( dus geen varkenshaas ook al is die in de aanbieding)

zou ik misschien…

Ik geloof niet dat ik een leven vol gierigheid in me heb, als ik zo eens naar de lessen kijk die ik daarvoor moet leren…Zou ik, misschien, ik weet het niet, gewoon te aardig zijn…

lees ook eens: 68 miljoen euro aan vuurwerk uitgegeven

like Like
Like
1
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)