genieten

Waar moet ik over schrijven? Riep ik laatst, want ik mag dan behoorlijk creatief zijn en over alles een mening hebben, soms heb ik ook een momentje van geen inspiratie.

Genieten! riep een vriendin. Die is gek, dacht ik. Het is klereweer, alle feestjes zijn voorbij, ik loop weer eens ouderwets met mijn beide sites te worstelen en dan moet ik gaan genieten?

Hoe doe ik dat? Genieten?

Zo denkend vielen me ineens twee dingen op:
1) Genieten, daar maken we nooit tijd voor!
2) Genieten is lijfelijk.

Zeg nu zelf, heb jij ooit in je agenda staan: vandaag even mateloos genieten? Nee, dat heb je niet, ik weet het zeker. Je hebt wel, net als ik allemaal afspraken waarvan je hoopt dat het leuk gaat worden. Met een tikkie geluk, wordt het vreselijk gezellig, maar je rekent er niet op…

Genieten is iets wat ons overkomt. Weet je hoe dat komt? Vooral door punt twee.
Het is lijfelijk. De zon op je gezicht. Iets lekkers eten. Een aai over je bol. Een trui die heerlijk zit. Je rug breken op het spitten van je tuin (tenminste voor mij, anderen rennen als een malle). De glimlach van iemand die je dierbaar is. Twee warme kinderarmpjes om je nek. De kat aaien die spinnend op je schoot ligt. Stokken gooien voor je hond. Door een herfstig bos lopen en die heerlijke bosgeur inademen.
Zo kan ik nog een pagina door gaan. Nu kunnen we bijna al deze zaken gewoon voor onszelf regelen en dat doen we ook. Alleen we doen het onbewust.

Het gebeurt ons gewoon Zouden we het gewoon in de agenda moeten zetten? Eerlijk gezegd, zie ik mezelf nog niet in mijn agenda noteren: dinsdag 12 maart: GENIETEN!
Maar ik zou natuurlijk wel eens een beetje meer mogen genieten op de momenten dat dat kan. Want echt, we lopen er soms te achteloos aan voorbij!!

lees ook: Pindakaas

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)