Beroemd zijn

beroemd

Wat hebben we toch met beroemd zijn?

Laatst las ik een prachtige quote van Alain de Boton, van de School of life: The proof of good parenting: the child had no desire to be famous.

In eerste instantie moest ik daar hartelijk om lachen. Voor mijn geestesoog trokken al die ouders voorbij die in programma’s als The Voice Kids en weet ik hoe die narigheid heet, nagelbijtend stonden te hopen dat hun kind zou winnen.

Toen zeuit mijn geestesoog waren, zag ik al die ouders langs lijnen van voetbal en hockeyvelden ( en welke sportvelden je nog meer hebt) krijsend en brullend hun kind aanmoedigen. Af en toe slaat een vader een scheidsrechter in mekaar: ja je moet wat voor je kind over hebben, nietwaar?

Ik dacht aan de eigenares van een modellenbureau, die ooit vermoeid zei: ”mensen denken, dat wij kinderen uitbuiten…Ik zie hier bijna dagelijks moeders binnen komen met driejarige peuters. Die naar voren geschoven worden met de woorden: ze heeft altijd al actrice willen worden…”

Maakt beroemd gelukkig?

Alain heeft gelijk, hij heeft groot gelijk. Waarom, vraag ik me af, denken ouders dat hun kind gelukkig wordt van beroemd zijn?
Roddelbladen en roddelrubrieken worden nog steeds veelvuldig gelezen, dus iedereen beschikt over de informatie dat beroemdheden bijzonder vaak erg ongelukkig zijn, of diep in de problemen zitten. Dat weten we allemaal! Je zou als ouder je kind moeten verbieden om beroemd te willen worden. O, nee, dan willen ze het juist….

Wat hebben we toch met beroemd zijn? Weet jij het, ik niet. Ik zou persoonlijk wel heel graag erg goed in iets zijn. Ik zou het heerlijk vinden als ik met mijn kennis en inzicht anderen kon helpen, dat wel. Maar beroemd zijn, kom op zeg. Bestormd worden door persmuskieten, altijd opletten dat je haar goed zit. ’s Nachts wakker liggen en je zorgen maken omdat je roem taant, omdat er haaien op je pad komen die je de roem afpakken… Nee het is niet mijn ding..

Dank zij Alain de Boton, weet ik nu dat ik  uitstekend ben op gevoed.

lees ook : leugentje om bestwil

like Like
Love
1
9 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik wilde vroeger altijd beroemd worden. Ik heb wat leuke klussen mogen doen maar ben gelukkig nooit echt beroemd geworden. Ik moet er niet aan denken om continu in de belangstelling te staan.

  Beantwoorden
 2. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Beroemd worden is toch helemaal geen doel? Het is meer iets wat je overkomt volgens mij. Ik zou het persoonlijk afschuwelijk vinden. Geen privacy en niet lekker met mijn fluffy broek even de tuin in kunnen lopen.

  Beantwoorden
 3. Manon
  Manon zegt:

  Ik denk dat er ook heel veel ouders zijn die juist niet pushen om beroemd te zijn. Wat dat betreft ben ik het dan ook niet eens met de beste man. Te kort door de bocht.

  Beantwoorden
 4. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Vroeger wilde ik graag beroemd worden, maar nu hoeft dat voor mij niet meer haha. Net wat je zegt je haar moet er altijd top uitzien en mensen hebben altijd wat over je te roddelen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)