Wie is de specialist ?

de specialist

De specialist staat er met grote letters op de vrachtwagen. Ik kijk er naar en vraag me af : wie is de specialist ? en waarin ? en wat moet ik met hem ??

Omdat ik het antwoord zelf niet weet, tik ik het in  op Google. “Google, is je beste vriend ”, roept zoonlief in zo’n geval. Gelijk heeft ie. “Een specialist is iemand die veel weet van weinig”, lees ik.

Ineens is mijn vage gevoel van onbehagen me volkomen duidelijk. De specialist is die persoon die op een verjaarspartijtje eindeloos kan praten, nee ik moet zeggen oreren over zijn postzegelverzameling. Zo iemand aan wie het volkomen voorbij is gegaan dat postzegel verzamelingen zo uit zijn, dat ze  niet eens meer wat waard zijn…

De specialist is ook die collega die alles weet van het CMS op het werk. Die dus ook alle problemen op dat vlak oplost. Maar die nou nooit eens een kop koffie voor een ander meeneemt, zo verdiept is hij in ieders computerproblemen…

Toch vinden wij specialist geen lelijk woord. In tegendeel wanneer iemand specialist is, beschouwen we dat als een aanbeveling. “Ga je naar de huisarts? ” “Ben je mal ?? Ik ga naar de specialist”
Met minder neem je geen genoegen. Zelfs niet voor je ingegroeide teennagel. Die kan in principe best door de pedicure weg gehaald worden. Maar je kan er ook voor naar het ziekenhuis. Naar een specialist. Grappig he, dat de arts wel een specialist is, en de pedicure niet…

Nu ga je inmiddels denken dat ik iets tegen specialisten heb, maar niks is minder waar. Het is echt geweldig dat er mensen zij die op een klein gebied werkelijk alles en alles weten, wat er te weten valt. En die dan vervolgens op zoek gaan of er niet nog meer te weten valt. Zonder dat soort mensen stond de wetenschap nog in de kinderschoenen.

Ik vind alleen maar dat het menig specialist zou sieren zich te beseffen, dat zijn specialisme is wat het is. Een specialisme. En niet de hele wereld

like Like
5 antwoorden
 1. Kaylee
  Kaylee zegt:

  Als je weet waar je het over hebt, is het fijn. Deze mensen zijn ook nodig! Vind het soms wel vervelend dat bepaalde mensen dan alleen over hun specialisatie kunnen praten. Alsof er verder niks is..

  Beantwoorden
 2. Macblogster
  Macblogster zegt:

  Dat is ook een manier waarop je er naar kunt kijken.
  Een specialisatie is niet DE hele wereld, maar vaak wel de wereld van de desbetreffende persoon. Gelukkig maar, anders was de specialisatie nooit geboren aangezien je aardig wat uren moet stoppen in het ontwikkelen van een specialisatie.
  Het is idd opmerkelijk dat men een ‘pedicure persoon’ geen specialist noemt. Maar dat ligt waarschijnlijk aan de persoon die zoiets uit ?

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Een specialist kan heel fijn zijn vind ik. Als het iemand is die goed weet waar hij of zij het over heeft en expert is op zijn/haar vakgebied.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)