Even iets zen-igs

zen

over een druk leven, de eeuwen en zen

Ik leid een heel druk leven. Natuurlijk doe ik dat, ik ben een moderne vrouw! Kom op zeg, het feit dat ik richting pensioen ga, hoeft nog niet te betekenen dat ik achter de geraniums ga zitten!
Ik heb het mijn hele leven druk gehad en ik ben van plan dat mijn hele leven ook zo te houden.

Dat jullie het weten en snappen en natuurlijk mijn voorbeeld navolgen, zoals ik het voorbeeld van andere hardvolgende vrouwen navolg. En zo maken we mekaar allemaal helemaal gek.
Oeps wat zei ik daar??

Maken we elkaar gek ? Ja natuurlijk doen we dat. Maar dat is helemaal niks nieuws. Dat doen wij vrouwen als eeuwen. Je weet het natuurlijk niet van de Oertijd, want toen schreven mensen geen boeken. Maar vanaf de tijd dat er romans geschreven worden, weten we met stellige zekerheid, dat vrouwen elkaar he-le-maal horendol kunnen maken. Allemaal onder het motto: ik ben lekker beter dan jij.

Goed nu we wetenschappelijk hebben vastgesteld dat vrouwen elkaar  en daarmee zichzelf verschrikkelijk kunnen opfokken, kan ik door naar de kern van mijn betoog: om die ratrace vol te houden, hebben we af en toe rust nodig.

Even Zen.

Wat ik wil is mijn Zen momenten met jullie delen en – op mijn beurt – weten waar jullie nu eens helemaal zen van worden.

Ik word plezierig zen van zaken die wel mijn nadacht vragen, maar niet mijn volledige aandacht. Ik hoop Dat je me nu nog kan volgen..
Zaken als: een ingewikkeld breipatroon breien bijvoorbeeld. Een salade maken met ongeveer 15 ingrediënten, een bieten bed leeg wieden. Van dat soort zaken.


Zaken die aandacht nodig hebben, zodat je gedachten niet afdwalen. Maar niet zoveel aandacht dat je hersens moeten kraken. Dingen die aan het einde van het traject iets concreets opleveren: een trui, een salade, verse bieten. Zodat ik daarna weer iets anders kan maken.

En jij? Waar word jij zen van?

lees ook eens: de rol van de geit

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)