Lege en volle dagen: druk , druk, druk?

druk, druk, druk

Laten we het eens over druk zijn hebben…

Er zijn van die dagen, dan bubbelt een mens over. Tenminste: ik wel! De ideeën komen spontaan binnen vliegen. Zonder enige moeite heb ik 3 onderwerpen en zes meningen. Wat als je twee websites bijhoudt, heel erg handig is.

Ik leek Mary Popins wel

Mijn huis is opgeruimd en georganiseerd. Was het Mary Poppins die hier haar spreuken sprak, waardoor de messen en de vorken de la in vlogen? En in de juiste la ook nog. En mijn administratie zich keurig ordende in de daarvoor bestemde mappen?
Nee!! Ik deed dat helemaal zelf. In een handomdraai.

Ondertussen ook nog twee telefoontjes gepleegd en een aantal zaken even scherp georganiseerd. En in de avond haak ik heerlijk een flink stuk aan mijn prachtige deken-in-wording. Ikke druk, druk, druk? Helemaal niet, gewoon lekker bezig…, superwoman kan bij me in de leer. Ze is van harte welkom.

Altijd druk, druk, druk?

Er zijn van die dagen, dat het helemaal niet opschiet. Dat er niks, niemendal uit je handen komt.
Tenminste: bij mij wel. Schrijven?? Dat betekent dat ik iets moet vinden…en geloof me: ik vind niks.
Ik heb nog niet eens een mening of ik de cranberry of de lavendel luchtverfrisser in het toilet wil zetten. Het enige wat ik vrij zeker weet, is dat allebei tegelijk niet verstandig is.

Mijn bureau is een wirwar van papieren en terwijl mijn verstand zegt dat dat in een kwartiertje is opgeruimd, raadt mijn gevoel me dringend aan, aan deze Titanenklus niet eens te beginnen.

Te druk…?

En ondertussen trekt mijn haakwerk ook nog eens scheef

Ik chat heerlijk en volkomen nutteloos een uur met mijn vriendin. Ze woont in Spanje, ze was een weekje weg, we hebben al een week elkaar niet gesproken. Is het gek dat ik daar een uur voor nodig heb?? Dach-ut-nie…

Het zal niemand verbazen als ik zeg dat ik meer geniet van de volle dan de lege dagen. Ik vind dat in ieder geval dood normaal. Tot vandaag. Vandaag is de tweede lege dag. En de eerste dag in mijn leven dat ik tegen mezelf heb gezegd. “Meid, zeur niet zo. Je hebt dag en je hebt nacht. Je hebt eb en je hebt vloed. Ze kunnen niet zonder elkaar. De een is niet meer waard dan de ander. Je hebt volle en je hebt lege dagen. Geniet van beiden”

lees ook:Zomaar op een ochtend

like Like
5 antwoorden
 1. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik heb het altijd erg druk (werk in dienst + werk freelance + alleenstaand met 3 kids) en aan de ene kant geeft het me energie en voel ik me vaak een trotse superheld maar soms snak ik dan ook naar even niks. Misschien juist omdat ik nooit even niks heb. Dan lijkt het me heerlijk om even een weekje helemaal niks te hoeven, te moeten, te doen.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   Het lastige van freelancer zijn, is dat je eigenlijk nooit vrij bent, of je nooit vrij voelt.
   Idem dito als je jonge kinderen hebt. Wat dat laatste betreft kan ik je gerust stellen: naarmate ze ouder worden ( mijn kinderen zijn inmiddels ruim volwassen ) krijg je echt wat meertijd waarin je kan niksen!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)