Ik zeg het niet voor mezelf…

verkopers

over maatregelen en verkopers en valse bezorgdheid

Is het een gevalletje van: als je erop gaat letten ga je het zien? Of is het inderdaad de laatste mode?
Ik heb het nu over die ondernemers die roepen: wij kunnen echt niet dicht, want als dat gebeurt gaat het pas echt fout met deze wereld!

de vuurwerk verkopers

Ik zag en beschreef dit verschijnsel voor het eerst bij de vuurwerkverkopers. Zij wisten niet waar ze met hun voorraden heen moesten. Afsteken zou te milieuonvriendelijk zijn. Verkopen was de enige mogelijkheid. Ik heb toen al vrolijk betoogd dat verkocht vuurwerk kennelijk niet milieuonvriendelijk was.

Deze week kondigt burgemeester Halsema aan dat ze buitenlandse toeristen uit de coffeeshops wil weren. Ze stelt dat Amsterdam weinig behoefte heeft aan bezoekers die enkel komen om te zuipen en te blowen. Voor de goede orde: 57 % van de toeristen in Amsterdam geeft aan dat blowen een zeer belangrijk onderdeel van de pret van Amsterdam bezoeken is. Tja zulke mensen hoef ik ook niet op mijn verjaardagsfeestje. Dus ik kan me hier wel wat bij voorstellen. De coffeeshophouders ook. Zij waarschuwen met klem dat als de toeristen niet meer in de coffeeshops mogen komen, ze helemaal niet meer in de hand te houden zijn. Dan gaan ze helemaal al-le-maal op straat blowen. Dat zeggen deze verkopers natuurlijk puur voor de rust in Amsterdam….dat de coffeeshops gehalveerd zullen worden als dit beleid werkelijk vorm gaat krijgen, ach….daar gaat het natuurlijk he-le-maal niet om. Ja ja.

Ook deze week: de kringloopwinkels zijn dicht. Dit – echt hele nare lot – delen ze met vele andere winkels. Omdat ze niet kunnen verkopen, raken ze hun spullen niet kwijt. Maar ondertussen groeit de aanwas voor de kringloopwinkels gestaag aan. Tja als de kringloopwinkels niet open mogen, moeten we toch spullen vernietigen, dat is heel slecht voor het milieu…dat wil toch niemand…

Ik sluit af met een pleidooi voor een ouderwetse portie directheid. Lieve verkopers, zeg gewoon: “Als ik mijn winkel niet kan openen, dan ga ik failliet. Punt uit”. Want zo is het. En dat is erg genoeg.

like Like
8 antwoorden
 1. Tessa
  Tessa zegt:

  Het is echt zo triest voor ondernemers. Maar ik snap ook niet de gedachte achter de opening van bepaalde essentiële winkels. Zo zie ik dat coffee shops wel open zijn, maar een winkel als Hema dan weer niet…..

  Beantwoorden
 2. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Mijn man is ook zelfstandig ondernemer en wij z8jn er ook niet blij mee. Liever een snelle zware lockdown, dan heel lang gepruttel.

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Het is inderdaad erg lastig allemaal. Wat mij vooral opvalt hoe de veelgeprezen financiële onafhankelijkheid, Nederlandse vrouwen worden telkens uitgemaakt voor luxepaardjes omdat ze niet genoeg uren buitenshuis werken, zo fragiel blijkt te zijn!

  Al die financieel onafhankelijke mensen die toch niet zo onafhankelijk blijken te zijn als het leek.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   het gaat denk ik nooit om buitenshuis werken: het gaat om een redelijk inkomen genereren. En ja….als het inkomen van een gezin van een persoon afhankelijk is en dat valt weg, dan kroab je toch even achter je oren. Zou ik denken he.

   Beantwoorden
 4. henk
  henk zegt:

  wie de perfecte oplossing heeft, waarmee in een klap alle problemen zijn opgelost mag het zeggen; ik heb ook mijn twijfels bij sommige maatregelen, maar aan de andere kant; ik heb ook geen idee wat dan aantoonbaar veel beter zou werken.

  Beantwoorden
 5. rachel
  rachel zegt:

  ik heb het zo vreselijk te doen met onze ondernemers! ik heb er geen woorden voor. ik hoop alleen dat die “bullshit” heel snel opgelost word

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)