Tips om niet te besparen!

niet besparen

We hebben het allemaal, van die dingen die we doen omdat het zuinig is. Omdat we dan fijn veel geld besparen. Waarbij we onszelf een denkbeeldig schouderklopje geven, omdat we zo slim te werk zijn gegaan. Een schouderklopje wat we achteraf helemaal niet verdienen, omdat het dus niet slim was. En meer geld heeft gekost dan de oorspronkelijke uitgave gedaan zou hebben…

Laat ik beginnen met het volgende voorbeeld van niet besparen

Aangekomen op de camping in Frankrijk komen we erachter dat de gasfles zo goed als leeg is.
de buurtsuper heeft alleen kleine, hele dure gasflesjes. Daar kunnen we eventueel onze eenpitter nog wel opzetten. Maar dat is gedoe en het is duur. Voor vandaag hebben we nog net genoeg gas. En morgen zoeken we even een grote supermarkt…
Helaas…morgen was het zondag en alles was dicht. We gingen uit eten….
Oke, uit eten gaan is niet erg, maar in het vervolg controleerden we de gasvoorraad voor het vertrek.
Mocht je vooral niet willen besparen, dan moet je gewoon doorgaan met onvoorbereid op pad te gaan..

Kopje koffie ?

Nu is dit een eenmalig voorbeeld. Maar laten we eens wat dichter bij huis kijken. Neem het nespresso apparaat, of hoe die dingen mogen heten. Je stopt er water in en een cupje. En dan heb je koffie. De gedachte erachter is : het is toch zonde om voor mezelf een hele pot koffie te zetten. Hoe het toch komt dat niemand door heeft dat je voor de prijs van een zo’n kopje een hele pot kan zetten, is mij een raadsel. Maar goed, niemand weet dat.
Wil je geld uit geven: blijf die cups gebruiken. Ze maken trouwens steeds ingewikkelder machines-met-een-cup. Dus ook daar zie ik vele mogelijkheden…

Aanbiedingen en niet besparen….

Het gebruik maken van aanbiedingen  is een vrij zekere manier om geld te verspillen. Ja, dat geloof je niet he. Jij denkt : 3 voor de prijs van een! Dat bespaart mooi die uitgave van een! Bingo, ik ben slim. Ik koop er vier, dan heb ik er zes. Tja en die verdwijnen in de kast. En komen er nooit meer uit. Het toppunt vond ik bij mijn schoonmoeder…Daar gooiden we gierend van het lachen 4 volkomen versteende 3 liter flessen JIF weg. En ik verzeker je : mijn schoonmoeder hield van poetsen!
Je begrijpt mijn tip : wil je niet besparen, prop dan je winkelkarretje vol met aanbiedingen: tandpasta, pindakaas en jif !

Lees ook : je vaste lasten zijn te hoog

like Like
12 antwoorden
 1. Marcelina
  Marcelina zegt:

  Ik hou van aanbiedingen, maar ik blijf realistisch: heb ik het echt nodig? Zo heb ik net fruit gekocht bij Jumbo: 3 voor €4. Een heerlijke aanbieding en een stuk goedkoper dan het los kopen. Uiteraard gaat alles op :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)