Een metamorfose van je slaapkamer

slaapkamer

Slaap je al jaren in dezelfde slaapkamer en ben je toe aan een nieuwe omgeving? Dan is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Je hoeft namelijk helemaal niet alle slaapkamermeubels en bed te vervangen om je alles er heel anders uit te laten zien. Door kleine dingen te veranderen, zoals accessoires of een nieuw kleurtje op de muur, creëer je een hele nieuwe omgeving. Lees hier hoe je je slaapkamer een metamorfose geeft.

Een nieuw kleurtje voor je slaapkamer

Door de basis aan te pakken, zoals je muren en ramen schilderen en je plafond sauzen, geef je je slaapkamer al een hele nieuwe uitstraling. Alles opnieuw verven vergt wel even wat tijd, maar het eindresultaat mag er dan ook zijn. Houdt bij het schilderen rekening met het de grootte van je slaapkamer. Wanneer je een erg kleine slaapkamer hebt, dan is het niet handig om deze donker te schilderen. Houd het vooral heel licht en schilder als kleuraccent één wand in een donkere kleur. Ook het plafond wordt meestal veilig wit gehouden. Dit is nooit verkeerd omdat dit het ruimtelijke effect vergroot. Maar er zijn meer lichte kleuren dan enkel wit. Als je de ramen wilt gaan schilderen en je hebt de wanden in een lichte kleur gehouden, schilder de kozijnen dan rustig in een donkere kleur.

Versier je muur

Vind je de wanden ondanks een nieuw kleurtje toch nog saai, dan is het van belang om je wanden nog goed aan te kleden. Dit doe je met bijvoorbeeld een groot en kleurig schilderij. Er zijn tegenwoordig ook hele mooi muurstickers te koop met mooie motieven of letters. Dit breekt het aanzicht van je de muur en maakt de muur minder saai.

Maak kleine aanpassingen in je interieur

Een heel simpele oplossing om je slaapkamer er anders uit te laten zien is om te schuiven met de inrichting. Plaats het bed eens aan een andere wand. Verlichting biedt ook veel mogelijkheden. Vaak hangt er centraal in de slaapkamer één lamp. Zorg dat deze lamp een opvallend uiterlijk krijgt en zo de blikvanger van de slaapkamer vormt. Heb je geen lamp centraal in je slaapkamer, plaats dan een mooie, opvallende staande lamp naast je bed.

lees ook : geuren en kleuren, maar vooral geuren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)