Een kijkje in de keuken :Wat je moet weten als je uit eten gaat.

uit eten

Als je uit eten gaat, wil je het leuk hebben, en dus kijk je niet bij de kok in de keuken…

1 Chefkoks houden niet van zeurdozen.

Jij wilde geen champignons op je biefstuk en rijst in plaats van friet en o ja, geen tomaten in de sla alstublieft… in de keuken houden ze nu echt niet meer van je.

2. Geef het brood eens door, naar een andere tafel…

Geloof het of niet maar er zijn restaurants waar het mandje brood, gewoon wordt doorgeschoven naar de volgende tafel.

3. De 5 seconden regel

Wist jij dat er een ongeschreven regel bestaat binnen de restaurantkeukens, dat alles wat je binnen 5 seconden opraapt nog prima te eten is en dat die regel ook wordt toegepast?

4. Wat moet je niet bestellen

Chef-koks die zelf uit eten gaan, bestellen over het algemeen geen kip of pasta gerechten, te duur en vaak te oninteressant. Het is maar dat je het weet.

5. Beestjes…

Ongedierte in een restaurantkeuken is echt niet ongebruikelijk. Logisch, het is er lekker warm een beetje vochtig en er is genoeg te eten.

6. De special is echt special

Mocht je wel eens gedacht hebben dat de “special” een mooie naam is voor “restjes”
(ik beken dat ik dat dacht) hier valt het dus mee. In de meeste eetgelegenheden is de special echt wel een gerecht waar de chef zich op heeft uitgeleefd.

7. Vegetarisch-achtig

Als je strikt vegetariër bent, dan is het de vraag voor je of het menu dat je besteld hebt, dat ook is. Als je tevreden bent, met er zit geen vlees in, dan kun je met een gerust hart uit eten gaan.

8. Smerig gedrag

Iedereen heeft wel van die vreselijke verhalen gehoord van chefs die in het eten spugen, om van de rest, maar te zwijgen, als de gast aan tafel ze niet bevalt. Het schijnt echt te gebeuren, maar er zijn weinig koks die toegeven dat ze het gezien hebben.

lees ook culinair Frankrijk

Wil je meer weten? 25 things Chefs never tell you

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)