Cowboy en cola door Margriet

reclame

Ik word wakker van de wekker en loop naar beneden. Ondertussen pak ik de krant van de voordeurmat en leg ‘m op tafel. Een schreeuwerige reclame trekt toch even mijn aandacht. Het gaat hier duidelijk om de prijs, die moet het product verkopen. Hoe anders was dat bij die tabak reclame uit mijn tienerjaren. Die verkochten niet alleen sigaretten, maar een heel behoeftepakket. Een hunky cowboy in een strakke spijkerbroek die uitkijkt over de prairie en een sigaret opsteekt. Kijk, dan verkoop je niet alleen de sigaret, maar de beleving bij de sigaret. ‘Autonomie’, het gevoel dat jij die sigaret kan opsteken waar en wanneer je wilt (dat is nu wel anders). Of die frisdrank reclame, waarin knappe dansende tieners de straat op gaan, always een flesje cola in de hand. Dan verkoop je dus gezelligheid en een groepsgevoel.

What else?

Ik heb mijn ontbijt inmiddels gemaakt en druk op de knop voor mijn kop koffie. George Clooney verschijnt met een indringende blik en zegt met een zelfverzekerd lachje: ‘What else’?

Voor mij even genoeg reclame….

What else? Dat zal ik jou even haarfijn vertellen George. Ik ben vanochtend om 6.15u opgestaan om te ontbijten, vaatwasser uit- en in te ruimen een was te draaien en te douchen. Daarna rijd ik naar mijn werk waar ik vervolgens de hele dag doorbikkel. Vervolgens race ik richting huis, waar ik nog net vòòr sluitingstijd aambeienzalf bij de drogist ga halen. De zalf die die cowboy beter had kunnen promoten, aangezien hij twaalf uur per dag op zijn krent in een zadel zit. Dan ga ik koken en eten om direct door te gaan naar de sportles, waar ik met een groep zwetende dames danspasjes uitvoer op Latin muziek. Tussen de dansjes door, zie ik niemand cola drinken, vermoedelijk omdat dat vlekt en te veel opboert.

Wat zeg je George? Je vindt dat ik opgefokt reageer? Je vraagt of ik misschien toe ben aan een vakantie? Jaaaah, vakantie, daar zou ik zin in hebben. Zo’n turquoise zee, palmbomen en hagelwit strand. Je weet wel, van die reclame. 

lees van Margriet ook eens: Langer

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)