Een halfje

halfje

Ik moest aan dit verhaal denken door het bericht van de tweedehandse vibrator bij de seksshop. Nou ben ik nog nooit bij een seksshop binnen geweest, maar ik ben een beelddenker. Dus als ik iets lees over een dief die een vibrator niet terug hoeft te brengen, dan gaan er allerlei beelden door mijn hoofd.

Zoals gezegd, ik ben nog nooit bij een seksshop binnen geweest en heb ook niet het idee dat ik daaraan iets gemist heb. Het staat niet op mijn bucketlijst in elk geval.

Maar goed, dat was de aanleiding, niet het eigenlijke verhaal. Het eigenlijke verhaal speelt zich af zo’n dertig jaar geleden in Heemstede.

Werken op stand

Ik werkte in die tijd in Aerdenhout. We maakten dan ook vaak de grap dat we het ons niet konden veroorloven om op stand te wonen, dus waren we maar op stand gaan werken. Tussen de middag liep ik weleens naar de bakker in Heemstede, want die had lekkere broodjes.

Proeven

Op een dag sta ik rustig in de vitrine te kijken,
me te verlekkeren
aan de vele broodjes. Terwijl de mevrouw achter de balie nog een andere klant stond te helpen, probeerde ik zorgvuldig een keuze te maken.

Voor mij was een oudere dame druk in gesprek over een nieuw soort brood. Het was echt zo’n deftige Aerdenhoutse freule, die naar alle waarschijnlijk woonde in een landgoed, waarvan het verven van het hek jaarlijks meer kostte dan de gemiddelde eengezinswoning.

Op een gegeven moment, nadat de dame van de bakker haar hele verhaal over het brood had afgerond, vraagt de oudere chique dame:“Mag ik een stukje proeven

Een halfje

Ik denk nog, die gaat voor een heel weeshuis inkopen. Ik had namelijk nog nooit brood geproefd dat ik niet gekocht of gekregen had.
De dame meldde met de te verwachten hete aardappel in de keel, dat het wel erg lekker brood was.
“Doet u mij maar een halfje!”

Ik kocht drie broodjes en proefde ze toen ik weer op kantoor was. Ze waren lekker!

lees ook: En wat heb je dan? Nog niks!

like Like
14 antwoorden
 1. Shirley
  Shirley zegt:

  Beter een halve dan een hele. Bij ons belandt een hele weleens in de prullenbak, niemand eet het brood dan omdat ze het niet lekker vinden. :scratch:

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)