De Ikea luister catalogus: een nieuw familiespel

ikea luister catalogus

Met een vriendin ontwikkelde ik het familiespel van de Ikea luister catalogus

Een vriendin komt binnen wapperen, ze heeft er net een uur autorijden opzitten. Zij doet wat ik zou moeten doen: veel podcasts beluisteren onderweg. Ik neem me keer op keer voor om tijdens het breien eens podcasts te luisteren.
Het spreekwoord zegt dan wel dat praten en breien niet samen gaan, maar breien en luisteren kan je prima combineren. Hier spreekt ervaring!

Vriendin vertelt geanimeerd over wat ze gehoord heeft, en hoe het komt, komt het, maar ineens zegt ze: “Wist jij dat de Ikea catalogus tegenwoordig als luisterboek uitgegeven wordt ?” Nou weet ik best veel van luisterboeken. Ook ervaring. Zoonlief heeft door zijn dyslexie een uiterst traag leestempo. Dus leest hij liever met zijn oren.

de ikea luister catalogus

Maar van de Ikea luister catalogus heb ik dus nog nooit gehoord. “Maar hoe gaat dat dan”, vraag ik me hardop af. “Ik ben een bed , ik ben wit en van staal en ik heet……” “Bjorn” valt mijn vriendin met zwoele stem in. Ik knik instemmend. “Ik heb”, vervolgt ze met hetzelfde zwoele stemgeluid “acht schroeven en vier knoppen” “Je kunt in mij, heerlijk liggen dromen” neem ik het – met hetzelfde zwoele stemgeluid – over. “Over Zweedse jongens……of Zweedse meisje” gaat mijn vriendin verder. “Of…..Zweedse balletjes” hijg ik. En dan besluiten we dat we beter kunnen stoppen.

Waar is nu dat familiespel, zal je je afvragen. Nou dat is eenvoudig. Twee mensen krijgen samen een meubelstuk uit de Ikea-gids toegewezen. Zonder overleg, moeten ze samen dit meubelstuk zo gevoelvol mogelijk beschrijven. Wie lacht is af.
Kijk dat is nog eens wat anders dan mens-erger-je-niet of toepen.

Mocht je me niet geloven: de Ikea luister catalogus bestaat echt. Hij heeft een luisterduur van maar liefst zes uur!
Hoe zwoel hij is weet ik niet: ik kwam niet verder dan de eerste 2 minuten. Maar ik wens jullie veel plezier met jullie eigen Ikea luister catalogus !

lees ook eens: Ja hoor, maar hoorje me ook?

of : kerststukjes maken

like Like
13 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik geloof niet dat ik het langer als jouw ga volhouden om het te luisteren. Maar het is misschien wel een slimme oplossing voor mensen die blind zijn.

  Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik zat de datum te zoeken want ik dacht: ‘Dit is zeker een 1 april grap?’ maar wat grappig dat het echt bestaat zeg. Dat verzin je toch niet?!

  Beantwoorden
 3. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Nou hahaha ik geloofde je echt niet en ben nu ook wel heel benieuwd! Ik denk dat ik het spel niet zou winnen ;) moest al lachen bij het lezen van dit stuk.

  Beantwoorden
 4. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh zegt:

  Haha, wat geweldig! Ik zou het luisterboek best wel ingesproken willen hebben. Wat een lol met het uitspreken van alle namen.

  Beantwoorden
 5. Mirjam Hart
  Mirjam Hart zegt:

  Haha, wat een briljant idee. Ik zou het pitchen bij IKEA, misschien gaan ze het wel in hun assortiment opnemen. Ik was gister trouwens bij een event van deze Zweedse meubelmakers. Dus ik gooi er gelijk eentje in. Ik ben blauw en gemaakt van gerecyclede jeans…?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)