Leuke dingen in Corona tijd: kerststukjes maken.

kerststukje

Onder het motto: er zijn altijd leuke dingen te doen, ook in Corona tijd, vandaag een oude aan het maken van kerststukjes.

Het is mijn rotsvaste overtuiging dat een mens altijd vrolijk wordt, als zij iets heeft gemaakt. En wat dat is, is volstrekt onbelangrijk. Of je nu een wereld schokkend boek hebt geschreven, een in feite waardeloos blog, of je nu een zijden blouse hebt genaaid of een mislukte kerstengel hebt gehaakt: het doet er helemaal niet toe. Zolang jij er plezier aan hebt beleefd en er met trots naar kijkt, is het goed.

Het lastige zit hem natuurlijk in het trots zijn: je hebt ook ogen in je hoofd: je ziet ook wel dat een ander het beter kan…Daar had ik persoonlijk bij het maken van kerststukjes verschrikkelijk veel last van. Ik zag zoveel mooiere en betere. Maar weet je: op jouw tafel of schoorsteenmantel staan die andere stukjes niet…Daar staat mooi de jouwe!

mijn kerststukjes….niet altijd een succes


Een volgende hart onder de riem: al doende leert men. Mijn kerststukjes zijn een de afgelopen jaren beter geworden. Ook omdat ik ze graag samen met anderen maak. Daar heb ik veel van geleerd!

Op dit moment is drie teveel, maar met zijn tweeën is het nog steeds gezelliger dan alleen.  In het kader van leuke dingen doen en beat Corona, zijn mijn zus en ik voortvarend met kerststukjes aan de slag gegaan. ( Pssst, mijn zus is veel beter dan ik in dit soort dingen, dus ik zat goed)

Kerststukjes maken is niet direct een goedkope hobby: voor een paar takjes groen, betaal je al snel drie euro.  Ik beschik over een tuin en een volkstuin: voor mij is het een eitje om aan groen te komen. Als je die mazzel niet hebt en je hebt geen tuin, kijk dan eens wat vrienden met tuin lief aan. Je kan niet alleen dennengroen gebruiken, maar ook conifeer, klimop en hulst. Veel gevarieerd groen.
Kijk eens uit naar uitgebloeide wilgentakjes (vaak langs een sloot) koop kleine kerststerren (die zijn wel heel goedkoop) en gebruik oude kerstballen die je niet meer in de boom wil hangen. Ben je gelijk duurzaam bezig.

Kortom zoek een maatje en leef je uit!

lees ook gooi wat in mijn schoentje

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)