Ongekende toepassingsmogelijkheden voor je mobiel

mobieltje

Vrouw alleen ?

Heel vroeger had ik er een hekel aan om in mijn eentje op een terrasje te zitten. Ik kon de hele dag in mijn eentje door een stad dwalen, maar alleen op een terrasje. Ik zag mezelf dan zitten, zo sneu: vrouw alleen…  Het medelijden van anderen voelde ik gewoon in mijn rug prikken.

Gelukkig rookte ik toen nog. Dus ik wendde mezelf aan bestudeerd relaxt een sjaggie te rollen, dat genietend aan te steken, om vervolgens de rookwolken bestudeerd onverschillig het luchtruim in te blazen. Deze vrouw is alleen. Ze is niet sneu. Ze geniet relaxed van haar sigaretje.
Dat hielp prima. Tegenwoordig heb ik deze escape niet meer, maar echt nodig heb ik het ook niet. Ik kan rustig uitblazen op een terras in mijn eentje. Sterker nog, ik kan na een lekkere wandeling door de stad enorm genieten op een terrasje (mits ik mensen kan kijken, maar dat is een ander verhaal)

Wat ik ook altijd heel vervelend vond, was als ik een eind ging fietsen. Zelfde verhaal als door een stad lopen. Fietsen prima, maar op een bankje ergens gaan uitpuffen… vrouw alleen: zo sneu.
Gisteren zag ik een vrouw alleen, fiets naast haar, op een bankje uitpuffen. Zo sneu, vrouw alleen. Maar dat was niet zo! Ze was druk bezig met iets in te typen op haar mobieltje. Ik moet bekennen dat dat een enorme eye-opener voor me was.

Je kan dus gewoon in je eentje op een terras gaan zitten, zonder sigaretje, dat kun je prima opvangen. Je gaat zitten, bestelt een kop koffie, pakt je mobieltje en trekt een gezicht van: tja niet een van mijn 500 facebook vrienden heeft de tijd om met mij op een terrasje te zitten. Maar ze willen beslist weten dat ik een Latte Machiatto bestelde.

Ongekende mogelijkheden voor een vrouw alleen

Toen ik er over na begon te denken zag ik meer ongekende toepassingsmogelijkheden.
Je staat in de supermarkt en je kan echt niet kiezen. Een besluit nemen, wat je nu toch eens moet eten is onmogelijk. Je staat best voor aap en ook nog eens in de weg. Je pakt je mobieltje en je roept: “nee, raapstelen die hebben ze niet meer. Zal ik dan maar rucola meenemen?” Zo kan je hardop denken, zonder dat anderen denken dat je gek bent. Sterker nog, ze hebben medelijden met je, omdat je kennelijk een heel lastige partner hebt.

Voortbordurend op dit thema kwam ik nog tal van andere mogelijkheden tegen: aan het strand of in het zwembad: iedereen wil het water in, jij niet. Daar lig je in je Remy.
In de wachtkamer van de dokter, je ziet al dat die mevrouw rechts op de hoek wil gaan zeuren over haar aambeien… Je grijpt je mobiel en je bent onzichtbaar!

De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ik vind er vast nog een heleboel

lees ook:  het goede gesprek en de smartphone

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)