6 leuke dingen om te doen in Den Bosch

bossche bollen maken

Super ! Bossche bollen maken :

Woon jij in de buur van Den Bosch? Of ben je van plan er binnenkort eens heen te gaan? Moet je echt doen, want het is een super leuke stad. Je kunt je er prima in je eentje vermaken, maar het is nog veel leuker met vriendinnen. In Den Bosch zijn heel veel mogelijkheden voor activiteiten en uitjes – veel meer dan je denkt! Wist jij bijvoorbeeld dat je déze 6 leuke dingen kan doen in Den Bosch?

1. Bossche bollen maken

De meeste vrouwen zijn dol op chocola. En slagroom. Een Bossche bol is dus zo’n beetje het toppunt van gelukzaligheid. Maak je die dan ook nog eens zelf, dan is het helemaal fantastisch. Er zijn verschillende plekken met workshops Bossche bollen maken. Super leuk om te doen met een groepje!

2. Sushi eten

Het beste sushi restaurant van Nederland zit in Den Bosch. Ben je een fan van sushi? Je kunt de dag heerlijk afsluiten met sushi in Den Bosch. En mocht je toch liever iets anders hebben, dan hoef je ook niet weg te blijven. Je kunt in Den Bosch nog veel meer restaurants vinden met andere keukens, van Bourgondisch tot Grieks en van Spaans tot Indonesisch.

3. De Sint Jan

Ken jij de Sint-Janskathedraal nog niet? Als je houdt van cultuur, kunst en/of religie is dit de plek waar je moet zijn. Deze bezienswaardigheid is erg bijzonder en je vindt er veel verrassende dingen. Je kunt er een rondleiding volgen of zelf door de kathedraal dwalen. En natuurlijk is het regelmatig mogelijk om de toren van de Sint Jan te beklimmen en Den Bosch van bovenaf te bewonderen.

4. De Bossche Markt

Op de markt in Den Bosch is regelmatig wat te doen. Er zijn bijvoorbeeld heel vaak vlooienmarkten, waar je heerlijk kunt snuffelen. Natuurlijk is er ook de weekmarkt met groenten, fruit en andere zaken. En af en toe zijn er ook bijzondere activiteiten op de Bossche Markt. Het is altijd goed om de uitgaanskalender in de gaten te houden.

5. Carnaval

Als Den Bosch wordt omgedoopt naar Oeteldonk, verandert de hele stad. Het is carnaval! Den Bosch is een van de meest traditionele steden op het gebied van carnaval. Dat wordt hier bijzonder serieus genomen. De juiste tradities worden gevolgd met uiteraard een uitgebreide carnavalsoptocht en een hele week feest. Het is echt een fantastisch evenement om naartoe te gaan en eigenlijk jammer dat het maar één keer per jaar gehouden wordt.

6. Escape Room

Hou jij van puzzels en van een uitdaging? En je vriendinnen ook? Dan gaan jullie samen naar een van de escape rooms in Den Bosch. Je wordt – vaak met een griezelig verhaal – opgesloten in een kamer. Een aantal aanwijzingen gaan je helpen om de sleutel te vinden zodat jullie kunnen ontsnappen. Lukt dat niet op tijd? Grote kans dat het slecht met jullie afloopt…

Den Bosch biedt heel veel leuke mogelijkheden. Je kunt je er alleen of met vriendinnen prima vermaken. Sterker nog, er is zo veel te doen dat je er vast nog terugkomt. Want deze zes leuke ideeën zijn nog maar het topje van alles wat er te zien en beleven is in deze prachtige stad. Woon je in Den Bosch of in de buurt, dan is zo’n tripje natuurlijk gemakkelijk te maken. Woon je wat verder weg? Dan is Den Bosch ook een prima reisbestemming of vakantiebestemming!

lees ook eens Horeca

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)