5 tips voor een ontspannen dagje uit

ontspannen dagje

Tips voor een heerlijk ontspannen dagje

Het is goed om af en toe eens lekker te ontspannen. Dat kun je natuurlijk proberen door een dagje gewoon thuis op de bank te hangen. Maar soms is het lekker om er even helemaal tussenuit te zijn. Wil jij met je partner of met vriendinnen een dagje uit om compleet te ontspannen? Dit zijn 5 tips die je niet mag missen!

Tip 1: Een relaxte bestemming

Een pretpark is natuurlijk leuk, maar het is ook spannend met al die attracties. En het is ook nog eens hectisch en druk meestal. Dus hoewel het best een leuke bestemming is, is het niet ideaal om te ontspannen. Een sauna is bijvoorbeeld veel relaxter. Durf je niet zo goed naar een openbare sauna? Dan kun je ook naar een privé sauna met zwembad. Dat is de laatste jaren helemaal hip. Met een klein groepje kun je een heel saunacomplex afhuren zodat je zeker kunt zijn van je privacy.

Tip 2: Het juiste gezelschap

Ben jij in de buurt van je schoonmoeder zo gespannen als een veer? Krijg je de zenuwen van die ene kennis van je vriend? Of word je meegevraagd door mensen bij wie je je gewoon niet op je gemak voelt? Dan kun je er zeker van zijn dat het voor jou niet echt een ontspannen dagje uit zal worden. Als je echt wilt ontspannen doe je dat in gezelschap van mensen die je echt compleet vertrouwd en waarbij je je op je gemak voelt. Of in je eentje als je dat prettig vindt.

Tip 3: Een leuke bezigheid – of juist niet!

Sommigen voelen zich het meest ontspannen als ze zich ergens mee bezig kunnen houden. Voor deze mensen is een hele dag stilzitten niet ontspannend, maar juist heel frustrerend en vermoeiend. Als je niet kunt stilzitten, kun je beter een rustgevende activiteit zoeken. Misschien kun jij je het beste ontspannen als je bezig bent met aarde en planten, of als je kunt handwerken. Een workshop is dan een leuk idee om te doen. Maar kun je wel goed stilzitten en geniet je daarvan? Dan is een sauna of wellness-center een prima plek voor jou om helemaal niks te hoeven doen.

Tip 4: Houd rekening met je budget

Veel mensen denken dat volledig ontspannen samenhangt met een heleboel geld uitgeven. Maar dat hoeft niet per se. Dit is vooral afhankelijk van je budget. Als je maar weinig geld hebt en je ‘moet’ veel geld uitgeven, ben je juist helemaal niet lekker ontspannen. Je kunt dan beter zoeken naar een wat meer low budget oplossing. In de zomer kun je bijvoorbeeld ook prima een dagje naar het strand. Huur een strandstoel met parasol, neem wat drinken mee in een koelbox en je hebt een fantastisch ontspannen dagje uit – (bijna) helemaal gratis.

Tip 5: Vergeet het ontstressen

Heel veel mensen krijgen het gevoel dat ze verplicht moeten onthaasten. Door tips als ‘vergeet je problemen’ en ‘denk niet aan je werk’ krijg je een omgekeerd effect. Als je heel hard je best doet om iets te vergeten, doemt het juist nog veel meer voor je op. Vergeet het ontstressen, want daar raak je juist gestrest van. Accepteer waar je je mee bezighoudt op dat moment en laat er ook ruimte voor. Maak jij je ontzettend druk over je werk? Accepteer dat je je er druk over maakt, maar bedenk ook dat je er op dat moment helemaal niets aan kunt veranderen. Door het gevoel te erkennen en te plaatsen kun je beter ontspannen tijdens je dagje uit. Hier vind je nog meer tips om te leren ontspannen.

en nog een extra tip voor een ontspannen dagje

Ben jij echt toe aan een relaxt en ontspannen dagje uit? Met deze vijf tips ben je al snel op weg naar een heerlijke ontspannen dag. Denk vooral goed na over de vraag met wie je eigenlijk mee gaat. Liggen jullie interesses mijlenver uit elkaar, of ben je gewoon niet relaxt bij de ander? Dan zal een ontspannen dagje uit een heel stuk lastiger te realiseren zijn. Maar ga je samen met een goede vriendin of familielid waarmee je graag samen bent? Dan heb je met deze vijf handige tips een fantastische dag voor de boeg!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)