fbpx
Vrouw en geluk

Als je maar wil!!!

willen
Felice
Geschreven door Felice

een stukje over iets willen…en of je daar genoeg aan hebt

Een vriendin van mij staat voor de klas, groep 5. Werken in het onderwijs is echt geweldig, maar niet altijd makkelijk. Zoals iedereen wel weet. Maar als je nu denk dat dit verhaal over het onderwijs gaat, dan heb je mooi pech…

Mijn vriendin had in die groep 5 een leerling, die de enorme pech had, dat hij een beperkte intelligentie moest combineren  met een echt slechte gezondheid.
Na een paar jaar tobben, leek het toch verstandiger dat hij naar het aangepast onderwijs zou gaan.
Speciaal onderwijs dat aangepast is zijn intellectuele vermogens en zijn zwakke lichamelijke conditie. In dat type onderwijs is er altijd tijd en ruimte voor de dokter, de fysiotherapeut en meer van dat soort voorzieningen die voor sommige kinderen nu eenmaal noodzakelijk zijn. De klassen zijn kleiner, de juffen en meesters gespecialiseerd in kinderen die wat extra’s nodig hebben.

Als je maar wil !

De vader van het kind, was mordicus tegen deze school. Het was volgens hem een kwestie van willen; als je maar hard genoeg wilt kan alles! En dat was dus ook wat er moest gebeuren. Het kind moest gewoon willen. Klaar uit, problem soved.

Mijn vriendin, die goed gebekt is, dat vrzeker ik je,was een momentje verbijsterd stil, na deze uitspraak.
“Dat denk ik toch niet”, wist ze uit te brengen. “Stel dat u profvoetballer zou willen worden, dan moet u behalve heel hard trainen, toch ook een flinke dosis talent meebrengen!”

De vader vond dat onzin. Als hij profvoetballer had willen worden, dan was hij dat gewoon geworden.
Mijn vriendin zah af van spitse opmerkingen als “ook als je maar een been hebt?” en staakte de discussie.

Een boeiend gegeven

 Ik vond het een interessant gegeven: je kan alles worden, wat je wilt. Profvoetballer, operazangeres, multimiljonair of geliefder dan Linda de Mol.
Noem maar op, je kan het! ( als je maar wil)

Nadat ik er wat langer over na had gedacht, begon ik het me toch ietwat persoonlijk aan te trekken. Ik ben geen profvoetballer geworden, zelfs geen operazangeres of multimiljonair, ik word nooit in één adem genoemd met Linda de Mol. Ik wil het dus blijkbaar niet. Ik heb er dus gewoon geen zin in?

Het is dus niet dat ik de looks niet heb, de hersenen, het talent… Ik wil het gewoon niet! Ik ben er lekker te beroerd voor! Ik zit hier gewoon op de bank met mijn feel-good boek een beetje te niet willen.
Wat een heerlijk leven moet het zijn als je zo denkt: altijd tevreden met je lot, want anders wilde je wel wat anders… Want wat je wil bereiken, dat kan je bereiken toch? Zal ik eens gaan willen? Kijken of ik Linda de Mol van haar troon kan stooten? Ik ben daar misschien wel wat oud voor, maar kom op….

O, en de leerling? Die ging naar de speciale school. Zijn moeder stond er vierkant achter.

lees ook: zomaar op een ochtend

 

 

Like

Over de auteur

Felice

Felice

14 reacties

Geef een reactie