Als bubbels boeien worden

bubbel

over de bubbel en bubbels en boeien

In mijn vorige blog: ” Bubbels zonder zuurstof”, liet ik zien dat bubbels geen uitvinding van de Linda zijn. Het een systeem dat al heel lang bestaat. Ook onze moeders bewogen zich in allerhande bubbels. Het verschil was wel, voor zo ver ik het kan zien, dat die van vroeger wat ruimer waren dan die van nu. Bubbel: katholieke huisvrouwen of bubbel: academisch gevormde huisvrouwen, is een ruim begrip Ruimer dan de bubbel: vegan zal de wereld redden of: zwarte piet moet zwart blijven.

Daarom verbaasde het me zo, dat ik in die kleine clubjes voortdurend geruzie hoor. En ik zie en merk dat men elkaar verketterd en uit de bubbel smijt.
Wanneer je maar zo´n klein groepje hebt, ben je toch blij met iedereen die een beetje meedoet, was mijn eenvoudige redenering.

Bubbel inzicht…

Maar vanmorgen, het was heerlijke zonnige weer, ging mij ineens een lichtje op.
De kleine clubjes zijn gevormd op basis van een enkel idee. Voor het gemak zeg ik: zwarte piet moet zwart blijven. Dat is heel strak en duidelijk. De bubbel katholieke huisvrouwen is op een ruimer fundament gebouwd. Katholiek en huisvrouw, dat kan een heleboel zijn. Dus dan kan je wel eens op een puntje afwijken: Je schrobt niet elke maandag je stoepje, zoals het hoort, maar je hebt wel veel geld op gehaald voor de missie. Snap je.
Je kan misschien links falen, maar je kan het rechts weer goed maken. En je bent met velen. Allemaal hebben ze hun zwakke en sterke kanten: de een draagt te korte rokjes, maar verzorgt de bloemen voor de kerk, de ander slaat af en toe een kerkdienst over maar haar zoon gaat naar het seminarium, zo heb je allemaal wat, er is geen beginnen aan als je iedereen de maat moet nemen.

Maar als zwarte piet zwart is, dan kan hij niet een keertje oranje zijn…of een stroopwafel.
Dan is er geen ruimte meer, om binnen de kaders een beetje anders te zijn.
In mijn ogen worden bubbels dan boeien. En kan je maar een ding doen, herstel twee dingen doen.

Er uit stappen stappen en het leven omarmen in haar tegenstrijdige schoonheid.

lees ook eens : Verkleinwoordjes

like Like
9 antwoorden
 1. Lodi
  Lodi zegt:

  het kan heel bevrijdend voelen om uit die bubbel te stappen. Ik denk altijd ,maar, ik denk voor mezelf en voor niemand anders.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)