Alles over een ei en dat is een boel!

ei

Honderd jaar geleden, schreef ik een blog over een roerei. Het was  – al zeg ik het zelf – een lollig blog. Maar vandaag realiseerde ik me, dat ik met dat blog het ei wel te kort deed. Er is over het kippenei (en alle andere eieren) zo veel meer te vertellen dan hoe je ze tot roerei verwerkt.

In de eerste plaats, vinden jullie het niet vreemd dat we iemand uitschelden voor “eitje”, als we hem een sukkeltje vinden. Al schrijvend realiseer ik me dat vrouwen eigenlijk nooit een eitje zijn. Bizar. Het is een vrouwelijk product tenslotte.

een ei is geen ei…

We vinden een ei in haar algemeenheid niet zoveel, denk maar aan dat idiote rijm: een ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei. En een paasei is volgens mij een chocoladeei…of zouden ze dan gewoon een gekleurd ei bedoelen? Wie het weet mag het zeggen.
In ieder geval en dat weten we dan weer zeker, is een half ei, beter dan een lege dop. En soms heb je nog een eitje met iemand te pellen, hoewel ik liever een appeltje schil. Dan heb je alvast een mes bij je……

De seizoenen

Het is jammer dat we zo min over het ei denken. Het is lekker en voedzaam en wat heel veel mensen niet weten: het is een seizoen product. Zodra de dagen korter worden halverwege december, houden mijn kippetjes op met leggen. En dat houden ze vol tot de dagen langer worden, in februari. Wij mensen zie dat niet, maar de kippetjes wel. Dus halverwege februari, lang voor Pasen gaan we weer eieren zoeken. En meestal vinden we ze dan ook. En met dat eerste ei, zijn we dan echt blij

Eet ik in die periode geen eieren?? Hmmm, tja…je moet weten, mijnheer Hein heeft wel eitjes, die doet alleen maar aan seizoenen op tv

En als je wil weten wat je met een ei schaal kan doen? Neem dan eens een kijkje bij tuinenbuitenleven.com voor heel leuke tips!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)