Alle vertrouwen in de mensheid

vertrouwen in de wereld

Een blog over wie vertrouwen in de wereld heeft (of niet heeft)….

Op Facebook verschijnt een column uit de Volkskrant van een mijnheer die vindt dat sommige kinderliedjes teksten hebben die niet meer kunnen. Als voorbeeld geeft hij dit liedje:

In het bos, in het bos
wonen indianen
Ze weten niet wat pijlen zijn
en schieten met bananen’

En hij stelt dat we onze kleuters niets afnemen als we ze andere teksten laten zingen. Een bewering waar in mijn ogen niets op af te dingen valt.
Wat kan het die kleuter schelen?  En het is geen vriendelijk tekst tegenover indianen, vooral als we ons beseffen dat Indianen redelijk effectief zijn uitgemoord.

Maar natuurlijk maakt het een stroom van verwijten los, van het niveau: WE mogen ook niks meer ZE pakken ons alles af…Dat soort kreten zijn inmiddels heel gewoon, ik let er nauwelijks meer op.

Maar dan zie ik een opmerking van een jonge moeder, die ik ken van mijn andere forum en haar vriendin, die vast net zo jong is. Ze zeggen: zodat we samen eens kunnen zijn dat we het vertrouwen in de mensheid echt kwijt zijn

wie heeft vertrouwen en waarin?

En dan val ik op mijn beurt van mijn geloof af…
In mijn boek is de jonge generatie voor veranderingen, de oude generatie tegen.
Ik kan mij – zo oud ben ik dus – nog levendig de woede herinneren van mijn ouders over de spellingsvereenvoudiging, nu we het met zijn allen over taal hebben.
Tjonge, tjonge wat waren mensen daar boos over ! Het is er ook nooit echt van gekomen, moet ik zeggen

Maar nu, wil de jonge generatie alles bij het oude houden! Ze hebben geen vertrouwen in een nieuwe wereld…. Dat is niet zoals het hoort, om met de twee vriendinnen te spreken: zo raak ik mijn vertrouwen in de mensheid echt kwijt…

Lieve jongeren van deze wereld, de wereld draait dat weet je allang. En  de wereld verandert voortdurend. Go with the flow en geniet ervan!

meer lezen over vertrouwen? lees onderzoek naar vertrouwen

like Like
7 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Waar maken mensen zich druk om he. Om een tekst van een liedje, om de wijziging van de tekst van een liedje, om de mensen die zich druk maken om de wijziging van de tekst van een liedje.. ;-)

  Wat een gedoe allemaal

  Beantwoorden
 2. Rosalyn
  Rosalyn zegt:

  Sommige veranderingen zijn alleen maar goed, ik verzet me er meestal ook niet tegen. Als je geniet van de kleine dingen, blijven er altijd dingen om dankbaar voor te zijn, hoe het leven verder ook loopt.

  Beantwoorden
 3. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik ben niet zo van allerlei veranderingen. Maar met sommige dingen is het wel noodzakelijk. Maar tegenwoordig heb ik soms echt het idee dat dingen veranderd worden om de verandering.

  Beantwoorden
 4. Kiki
  Kiki zegt:

  Verandering kan goed zijn, maar ik kijk meer naar respect en liefde en soms zijn oude herinneringen en patronen ook fijn. Maar vaak de fanatisme achter meningen of het kudde gedrag is waar ik moeite mee heb.

  Beantwoorden
 5. Heleen
  Heleen zegt:

  Idd, let it goooo…. Ik vind veranderingen prima, maar sommige ‘oude’ dingen hebben juist ook wel wat en kunnen we daarom ook mooi aanhouden. Why not. :bye:

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)