Hoe pak je mondproblemen bij de oorzaak aan?

adem

Veel mensen hebben last van mondproblemen, en problemen met hun adem.

Zoals een droge mond, een vieze smaak of een slechte adem (halitose). Dit is niet alleen erg vervelend maar kan ook gevolgen hebben voor je algehele gezondheid. Een mond die niet gezond is zorgt namelijk vaak voor meer problemen. Om deze problemen goed en veilig aan te pakken zijn er diverse soorten middelen in de handel om hulp te bieden. Kijk altijd goed wat het probleem is en kies daar een passend middel bij. 

Pak de bacteriën aan met mondwater

Mondwater is er in veel soorten. Kies je voor Oravall mondwater dan haal je een volledig natuurlijk product in huis. Het werkt op basis van enkel natuurlijke grondstoffen. Hiermee worden je mond en slechte adem alleen maar frisser en wordt ook je mond en tandvlees in balans gebracht en kunnen wondjes hersteld worden. De mondspoeling is veilig in het gebruik en zorgt voor de aanmaak van meer speeksel in de mond. Op die manier worden de bacteriën die ten grondslag liggen aan de problemen zoals een slechte adem aangepakt. Door het probleem bij de bron aan te pakken los je het ook in één keer goed op en maskeer je niet alleen de slechte adem voor een poosje. 

Kies voor kauwgom met werkzame bestanddelen

Een geschikte manier om een slechte adem aan te pakken is door op een stukje kauwgom te kauwen. Als je daarbij kiest voor een soort die daarvoor speciaal ontwikkeld is kijk je het beste eerst goed of je er vindt die alleen natuurlijke bestanddelen hebben. Aan veel kauwgoms die voor een betere adem bedoeld zijn worden namelijk kunstmatige hulpstoffen toegevoegd of zit onnatuurlijke xylitol. Dit is bij Moist-R® niet het geval dus deze kauwgom is zeker niet slecht voor je gezondheid. De kauwgom zorgt voor meer speekselaanmaak zodat de bacteriën in je mond beter bestreden worden. Zonder de veelgebruikte hulpstoffen werkt deze ook gewoon goed tegen je probleem. Zo zit er bijvoorbeeld geen aspartaam in zoals in veel soorten wel het geval is. Deze kan voor een vieze nasmaak zorgen of problemen met de stoelgang en stofwisseling en daar zit je uiteraard niet op te wachten. 

Gebruik een Cupping Glass om amandelstenen te verwijderen

Keelamandelen kunnen stukjes vuil achterhouden. Vaak zitten deze zo diep dat je er niet eenvoudig bij kunt om deze te verwijderen. Heb je last van dergelijke brokjes op je keelamandelen dan worden deze vaak amandelstenen genoemd. Omdat de steentjes de onhebbelijke gewoonte hebben zo ver mogelijk weg te kruipen in de amandelen valt het niet altijd mee ze goed te kunnen weghalen. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van het Tonsil Fresh Cupping Glass. Hierbij zet je het pipetje op de amandelen en knijp je in de zuigbal die daaraan vast zit. Het geheel trekt zich vacuüm en zo verwijder je snel en pijnloos de steentjes die met de bijbehorende bacteriën de vieze adem veroorzaken. 

Voorkom overmatige vorming van neusslijm door te druppelen

In het slijm in de neus willen zich nog wel eens wat bacteriën ophopen. Maak je nu meer slijm aan dan normaal, bijvoorbeeld omdat je een allergie hebt? Dan kan het goed zijn dat je daar ook een slechte adem van krijgt en dat is natuurlijk niet prettig. Deze kun je bestrijden door neusdruppels te gebruiken. Neem hiervoor de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops. Deze gaan de extra vorming van neusslijm tegen en geven je meteen een frisser gevoel. Zowel in de neus, keel als mond. De druppels werken niet alleen tegen een slechte adem maar kunnen ook gebruikt worden bij vuil in de amandelen, witte aanslag op de tong en tegen een vieze smaak in de mond. 

Reinig je tong met regelmaat

Je tong kan vaak de bron zijn van een slechte adem. Dit is zelfs in veel gevallen zo. Het is daarom bij een slechte adem belangrijk dat je ook je tong goed reinigt. Dit doe je het beste met een speciale gel die je met een borsteltje over de tong verdeelt en afschraapt of met een tongreiniger. Gebruik je daarna ook nog tongdruppels dan kun je er zeker van zijn dat je tong tot wel 24 uur schoon en fris blijft en je adem ook. Als je niet alles apart wilt aanschaffen kun je het beste kiezen voor de Tongue Clean Kit. Hierin zit alles, waaronder een OraBrush, OraGel en California Breath tongdruppels. Combineer je dit met goede tandpasta dan ben je verzekerd van een schone mond en tong en een langdurig frisse adem. 

Poets met een tandpasta op natuurlijke basis

Poets je met regelmaat netjes je tanden maar heb je toch nog wel eens last van een slechte adem? Kies dan voor het gebruik van Oxyd-8 tandpasta. Deze werkt op basis van enkel natuurlijke ingrediënten en is altijd veilig in het gebruik. De tandpasta bevat actieve zuurstof waardoor je mond sneller verlost wordt van de schadelijke bacteriën die een slechte adem of andere mondproblemen veroorzaken. De tandpasta is vrij van allerlei hulpstoffen die vaak aan andere soorten worden toegevoegd. Deze zijn ook niet nodig om het product te laten werken maar geven de gebruiker wel vaak de indruk dat het dit doet. Ze zorgen er enkel voor dat je meer kans loopt op een droge mond of vervelende nasmaak of zelfs op wondjes met wat pech. 

Bestrijd mondklachten met Lozenges

Heb je vaak last van een droge mond in combinatie met een slechte adem? Dan kan dat ook een probleem vormen en is er speeksel te weinig om te beschermen tegen gaatjes, ontstoken tandvlees, vieze smaak of slechte adem. Het kan zelfs leiden tot problemen met slikken, eten en praten als je pech hebt. Het is daarom zaak je mond goed vochtig te houden om dit te voorkomen. Heb je alleen maar de beschikking over pastilles? Dan zijn de Lozenges van Dr. Katz ook voldoende om dit te bewerkstelligen. Hiermee maak je meer speeksel aan waardoor je mond minder droog wordt en je de schadelijke bacteriën die klachten veroorzaken meteen goed aanpakt.

nog meer lezen over hoe je de gezondheid van je mond kan verbeteren? lees dan: Goede gezondheid start in je mond

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)