Zegeltjes sparen, doe jij het nog?

zegeltjes

In veel winkels wordt je om de oren geslagen met spaaractie’s of zegeltjes. Maar ik schud automatisch al nee als ik ze aangeboden krijg bij het afrekenen. Het is niet alleen de leeftijd of het uitgeblust zijn van al die loze pogingen, de lol is er gewoon af.

Heel wat jaren geleden was ik een fanatieke spaarder, gevoelsmatig kon je toen nog echt ergens voor sparen. Handdoeken, mooie glazen, speelgoed of een messenblok. Zelfs een gratis boodschap was van harte welkom. En als ik niet voor mezelf spaarde, dan nam ik die zegeltjes wel mee voor een ander. Boodschappen deed ik toch, dat je er iets extra’s bij kon krijgen vond ik geweldig. 

Het enthousiasme voor zegeltjes vermindert

Inmiddels is dat hele enthousiaste wel verdwenen. Te vaak liepen de actie’s snel af en zat je mooi nog met een stelletje half volle kaarten. Want de hoeveelheid zegeltjes die je moest plakken werd waanzinnig groot. Dat vereiste een bepaalde ruigheid qua boodschappen aanschaf en dat was nou net niet de bedoeling. Veel voor weinig is altijd mijn motto geweest, die knip was al zo vaak semi-leeg dus schraal inslaan was belangrijk.

Maar naast die zegeltjes moet je nu meestal ook een fors bedrag bijbetalen, gratis bestaat niet meer. En dat was nou net het leuke van dat sparen, daar kon je razend fanatiek van worden. Als het me geld gaat kosten kan ik het net zo goed gewoon zelf kopen, daar heb ik die suffe zegeltjes niet bij nodig.

Het was toch wel leuk…

Stiekem vind ik het wel jammer, want het had toch een bepaalde charme, dat gespaar. Ook al was het gewoon slimme marketing natuurlijk, daar ben ik me heus van bewust, toch was het voor een kleine portemonnaie soms echt een uitkomst. En dat is nu helaas verloren gegaan.

lees ook eens: spaar jij bonnetjes van Anneke de Jong

Nieuwsgierig naar meer van Cynthia? Leuk!

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)