6 Valkuilen bij verzekeringen

valkuilen verzekeringen

Verzekeringen, waar moet je op letten?

Wij Nederlanders zijn een spaarzaam volkje en we verzekeren graag, onder het motto ‘better be safe than sorry’, verzekeren we alles wat los en vast zit.
Dat is dan direct valkuil 1

1) Heb je al je verzekeringen echt nodig?
Er zijn verzekeringen die wettelijk verplicht zijn: de zorgverzekering en als je een auto of een brommer hebt ook de WA verzekering. Voor huiseigenaren is een opstalverzekering verplicht. Je ziet dat zijn er helemaal niet veel. Het is wel verstandig ook een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De rest van alle mogelijke en onmogelijke verzekeringen, daar moet je goed over nadenken: heb ik dit echt nodig?

2) Controleer de aanbieder of bemiddelaar van je verzekering.
Een adviseur die een lening verstrekt of adviseert moet een vergunning hebben van de AFM (autoriteit financiële markten) of DNB (de Nederlandse bank). Heeft hij die niet? Ga naar een ander!

3) De kleine lettertjes niet lezen.
Ja het is een vervelend werkje, maar als straks in die kleine lettertjes staat dat… en jij wist het niet, dan
is het echt helemaal je eigen schuld, dat je niet krijgt wat je dacht dat je uitgekeerd zou krijgen.

Let op de extra kosten bij verzekeringen!

4) Bemiddelingskosten zijn verboden en verzekeringsadvies is niet verplicht.
Voorkom narigheid, vraag er van te voren naar. Wanneer blijkt dat ze in rekening worden gebracht, glimlach dan vriendelijk, draai je om en zoek een andere verzekeringsadviseur.

5) Pas op met bezoek aan huis! Dit kost tijd en tijd is geld… vaak moet je het betalen. Het is veel voordeliger voor jou om naar de adviseur toe te gaan. Trouwens: heel veel kan telefonisch en online gebeuren.

6) Houd rekening met de kosten op langere termijn en vraag daar ook naar!
Als je op zoek bent naar een niet dure en betrouwbare verzekering, neem dan eens een kijkje bij de verzekeringen van de HEMA!

lees ook: even over de Hema en de zorgverzekering

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)