6 redenen om Rome te bezoeken

rome

Rome. De stad van de liefde, de geschiedenis en de architectuur. Het is misschien wel een van de meest toeristische locaties, maar er zijn toch nog altijd voldoende redenen te vinden om toch een tripje naar Rome te maken. Want zeg nou eerlijk, daar moet je toch een keer geweest zijn?

op naar Rome!

rome

 1. Omdat je een muntje in de Trevi fontein moet gooien

Rome staat bekend om de traditie om, over de linkerschouder, een muntje in de Trevi fontein te gooien. Laten we eerlijk zijn, dit moet je dan toch ook zeker wel een keer gedaan hebben. Het is dan ook de grootste en meest bekende fontein in Rome. De mythe vertelt dat iedereen die met zijn rug naar de fontein staat, de ogen sluit en vervolgens met de rechterhand een muntje over de linkerschouder gooit, ooit terug zal keren naar deze prachtige stad.

 1. Omdat je jezelf in het grootste openluchtmuseum ooit bevindt

Je hoeft in Rome niet per se entree te betalen om een mooi museum te bezoeken. De prachtige architectuur en de indrukwekkende bouwwerken vind je door de hele stad; en zijn gratis te bezichtigen. Waar je ook gaat, het is gegarandeerd adembenemend.

 1. Omdat je de Paus misschien wel tegenkomt


  Een grote trekpleister van Rome is natuurlijk het Vaticaan. Nu kun je dit indrukwekkende gebouw met een bepaalde excursie bezoeken, maar je kan jezelf ook gewoon aansluiten bij de locals wanneer de Paus zijn wekelijkse toespraak geeft. Toch ook wel bijzonder.

 1. Omdat je hier de Sixtijnse kapel vindt


  Toch wel een gebouw dat je echt ooit gezien moet hebben. Je mag er officieel geen foto’s maken en er staan ook voldoende bewakers om je in de gaten te houden. Maar mocht je nu toch even snel een kiekje kunnen maken, dan heb je wel even de kans om dit supertrots aan het thuisfront te laten zien.

 1. Omdat je hier ook het Colosseum vindt


  Het Colosseum. Misschien wel een van de meest indrukwekkende gebouwen in Europa. Iets waar je misschien van kinds af aan al van gedroomd hebt. Tijdens een stedentrip naar Rome, wordt het bezoeken van dit prachtige gebouw dan eindelijk werkelijkheid.

 1. En ook het Patheon

Misschien wat minder indrukwekkend dan het Colosseum, maar ook het Patheon is een ongelooflijk populaire trekpleister. De authentieke zuilen zijn natuurlijk erg Romeins, en de immense koepel zorgt ervoor dat je jezelf ineens heel klein voelt. Ook een bezoekje waard!

lees ook : bezoek jij wel eens een vesting?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)