Als het allemaal niks worden wil….

tuin

Even iets over mijn tuin……

Ik breng nu niet wat je noemt hot nieuws, als ik zeg dat het de weken snikheet is. Oke , je kan hier een ontzettend flauwe woordgrap over maken. Maar dat doe ik niet. Niet omdat ik niet van flauwe grappen hou, begrijp me goed. Ik ben dol op flauwe grappen. Politiek incorrecte grappen gaan er bij mij ook goed in. Grappen met een seksuele lading, vind ik soms wat minder maar kunnen ook heel leuk zijn. Kortom, een hooggeschoold gevoel voor humor, is niet de reden dat ik geen flauwe grap wil maken.

Er valt namelijk even niets te grappen, want het gaat niet goed. Door die hitte, verpietert en verkommert mijn moestuin. En die had het al zo zwaar. In het voorjaar viel er meer regen uit de lucht dan een normaal mens ( waartoe ik mezelf ook reken ) voor mogelijk hield. Toen werd het droog en zonnig. Ideaal weer voor….juist ja slakken!

De slakken in mijn tuin…

tuin

De slakken vraten zich met overgave door mijn bloemkool planten heen ( weet je hoe schattig een opgroeiend bloemkooltje is ) , namen en passant alle andere kolen ook mee. En de bonen. En de erwten planten…Laat ik het anders zeggen : het ongedierte vrat zonder enige gêne, mijn hele tuin leeg. Dit zijn wel de momenten dat je dolgelukkig bent dat je niet echt van je tuin hoeft te leven…

De hitte in mijn tuin…

Nadat ik de slakkenplaag min of meer had overleefd, werd het warm…en warmer en nog warmer…
In die snikhitte begonnen de bloemen in het siergedeelte van mijn tuin het loodje te leggen…EN wat nog erger was: ze hielden op zich voort te planten. Zelfs de lupine, die normaal toch bijna een plaag in je tuin is, die je alleen accepteert omdat het zo’n wonderschone plaag is, plantte zich niet voort…

Treurnis al om dus. En ik moest bekennen dat ik met enige tegenzin naar mijn tuin trok.
Tot vandaag…Ik keek de puinhopen recht in de ogen en zei: oké: dit jaar weinig ga ik gebruiken om alles in orde te maken voor volgend. Manlief en ik bespraken een aantal zaken die we best konden verbeteren. Voor mijn geestesoog verscheen de mooiste tuin ever….Als het allemaal niks worden wil….wordt het vaak heel mooi..

lees ook : de plastic eikel en het insectenhotel

like Like
10 antwoorden
 1. Layla
  Layla zegt:

  Een paar slakkken hadden we ook, maar geen echte slakkenplaag. Gelukkig is dat nu voorbij, maar wat jammer dat de hitte nu alles verpest. Succes met de (moes)tuin!

  Beantwoorden
 2. Anja
  Anja zegt:

  Oh die slakken: heb daardoor ook zo veel verloren in de tuin… pfff… blij dat ik daar vanaf ben. Die hitte pak ik aan door voldoende te gieten.

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Mooi dat je gewoon toch aan de slag bent gegaan, en er nog een positieve wending aan geeft ook. Bij ons is het gras ook helemaal bruin. Wel handig dat we niet hoeven te maaien.

  Beantwoorden
 4. Danielle
  Danielle zegt:

  Hier ook overal slakken. Onze tuin staat gelukkig weinig eetbaars in maar als ik met mijn moeder door het buitengebied wandel, moet ik bij elke stap uitkijken niet op zo’n naakt glibberig beest te gaan staan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)