5 tips voor een badkamer die past bij jouw stijl

,
5 tips voor een badkamer die past bij jouw stijl

Iedereen wil graag zijn huis inrichten naar zijn eigen smaak en stijl. Dat geldt natuurlijk ook voor je badkamer. Hoe kan je jouw badkamer zo inrichten dat jij je er helemaal thuis voelt en daardoor heerlijk kunt genieten van dit vertrek? Wij geven je 5 handige tips!

 

Een badkamer die bij jou past

 

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je eigen smaak gaat volgen om zo je ideale badkamer te creëren, maar op welke vlakken kan je dit doen? En wat nu als je eigenlijk zelf ook niet zo goed weet wat je wilt?

Bepaal je stijl

De eerste stap is het bepalen van je stijl. Badkamers kan je immers in dezelfde woonstijl vormgeven als de rest van je huis. Of je maakt er juist een bijzonder vertrek in je woning van door voor iets heel anders te kiezen. Laat je inspireren door internet, woonbladen of bezoek gewoon showrooms. Welke stijl spreekt jou het meeste aan? Door een bepaalde stijl te kiezen kan je al veel eenvoudiger de volgende stappen nemen.

Kies de juiste kleuren

Bij veel woonstijlen horen bepaalde kleuren. Spreekt industrieel je wel aan, dan kies je al snel voor bruin, zwart, wit of grijs. Met een vleugje groen of blauw. Terwijl een romantische badkamer graag roze verwelkomt. Of kies gewoon je eigen favoriete kleuren! Dat maakt een vertrek immers meteen helemaal ‘jou’.

Gebruik de juiste materialen

Ook de materiaalkeuze kan je laten afhangen van je eigen smaak of je kunt kiezen voor de materialen die horen bij jouw gekozen woonstijl. Hout en metaal zijn natuurlijk helemaal perfect bij die industriële stijl. Kies je voor glimmend of juist voor mat als je van modern houdt? Misschien wil je een ruimte met een heerlijk natuurlijke uitstraling. Dan kies je uiteraard ook voor natuurlijke materialen.

Voeg details toe

Je maakt je badkamer af door details toe te voegen. Dit kan je doen met mooie accessoires, maar ook door op de kleine details te letten als handvatten of een werkje in het hout. Details vallen misschien niet direct op, maar geven juist wel een heel andere sfeer aan je vertrek.

 

Maak het persoonlijk

Ook nu kan je de inrichting heel persoonlijk maken. Uiteraard ben je al goed op weg door bewust te kiezen voor je eigen smaak. Maar écht persoonlijk wordt het vanzelfsprekend als je er persoonlijke voorwerpen in plaatst. Maak een mooie collage van foto’s en hang die op (let op dat je voor iets kiest wat tegen vocht kan), zet op plankjes persoonlijke spulletjes neer of maak zelf mooie kransen die je op kunt hangen.

Een badkamer helemaal in jouw stijl

 

Door heel goed stil te staan bij je eigen smaak en voorkeuren wordt het vertrek vanzelf helemaal jouw droomvertrek. Vind je het toch best lastig allemaal? Ga eens op zoek naar afbeeldingen van mooie badkamers. Door catalogi aan te vragen en er die afbeeldingen uit te knippen die je mooi vindt. Of zoek op internet of in woonbladen. Even niet met elkaar gaan combineren, maar uitknippen wat je mooi vindt. Ben je klaar, dan ga je de plaatjes bekijken. Grote kans dat een bepaalde stijl of kleurstelling er dan toch wel uitspringt! Van de mooiste plaatjes kan je een bord maken en deze meenemen naar de showroom als hulp!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)