Wacht op de grote sale om je garderobe aan te vullen

,

Als je je garderobe wil aanvullen, kun je het beste wachten tot de grote sale aan het eind van het seizoen. Na ieder seizoen houden kledingwinkels namelijk een grote sale, omdat ze plaats moeten maken voor de nieuwe collectie. Hier kun jij van profiteren door juist op dit soort momenten je slag te slaan. Vul alle items aan die je nog nodig hebt of doe eens gek en kies eens iets uit wat je normaal gesproken niet zo snel zou kopen. Je kunt zo heel makkelijk eens een nieuwe kledingstijl uitproberen zonder dat je direct veel geld kwijt bent. Dan is het minder erg als je iets toch niet zo leuk vindt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hierdoor je nieuwe lievelingstrui ontdekt.

Ga niet shoppen zonder een vooraf gesteld budget

Als je gaat shoppen zonder vooraf gesteld budget, heb je kans dat je veel te veel uitgeeft en later op de blaren moet zitten. Daarom is het belangrijk dat je iedere maand weet wat erin komt en wat eruit gaat en het geld dat overblijft, verdeel je over een aantal potjes. Zo kun je bijvoorbeeld ook een potje maken voor kleding en als er dan sale is, kun je dit geld gebruiken om nieuwe PME kleding te kopen. Heb je niet al het geld nodig dat erin zit? Dat is alleen maar mooi, dat kan in het potje blijven om een volgende keer te gebruiken. En vul het potje iedere maand weer aan zodra er geld binnenkomt en jij je overgebleven geld over de verschillende potjes verdeeld. Iedere keer als je iets koopt wat kleding gerelateerd is, kun je het uit dit aparte potje halen. Zo heb je altijd geld voor dit soort dingen.

Nieuwe kleding kopen voor leuke prijsjes

Als je naar de PME legend outlet gaat, kun je allemaal leuke en nieuwe kleding kopen voor een lagere prijs dan normaal. Dit is ideaal, want op deze manier kun je jouw garderobe voor een fractie van de prijs aanvullen. Kies voor goede materialen die lang meegaan, dan heb je er optimaal plezier van. Daarnaast hoef je minder vaak kleding te kopen als je kiest voor duurzame en tijdloze items. Zo’n grote sale wordt twee keer per jaar georganiseerd. 

Zo pak je het goed aan

Haal thuis alles uit je kast en bekijk welke kledingstukken je wil houden en welke niet. Je kunt ze aandoen om te kijken wat je eventueel niet meer past en wat je niet meer leuk vindt staan. Maak daarna een lijstje met de kledingstukken die je echt nodig hebt en ga op zoek. Hiermee voorkom je miskopen en een teveel aan dezelfde kledingstukken. Bekijk al voordat de sale begint in de winkel wat je zou willen hebben en hoeveel dit kost. Zodra de sale begint kun je je slag slaan. Winkels beginnen vaak met 20 procent korting, maar eindigen met 70% korting. Kies een goed moment om je slag te slaan. 

like Like