Een mooie badkamer is niet hetzelfde als een dure badkamer

badkamer

Er komt een dag, en geloof me, ik weet er alles van, dan moet je echt je badkamer renoveren.
Een paar jaar lang troostte ik me nog met de gedachte dat er schoon water uit de kraan komt en de wc spoelt keurig naar beneden door…

En dan komt die dag dat je echt moet toegeven dat het zo niet langer meer kan. Ik heb toen serieus overwogen mijn badkamer met de groene tegeltjes aan het Openluchtmuseum te doneren.
Niet alleen was hij erg vintage, hij was ook niet meer schoon te krijgen. En dat bad? Daar maakten we allang geen gebruik meer van. Nou ja, twee keer per jaar of zo

Op zoek naar een mooie en niet te dure badkamer dus. Dat begint bij het vinden van een goedkope douchewand. Want wij hadden besloten dat we een inloopdouche wilden. Een keuze waar ik nooit een moment spijt van heb gehad. Het doucht zoveel fijner dan in de badkuip!
Bovendien staat zo’n glimmende douchewand heel mooi en chic.

Bezuinig niet (zoals ik wel gedaan heb) op de afvoer. Geen afvoerputje, neem een afvoergoot. Dan blijft je douche veel droger.

Tegels

Ook met tegels is het even speuren, maar de keuze is reuze en je vindt met weinig speurwerk beslist een mooie tegel. Ik koos voor grote tegels, dan heb je minder voegen die vol kalk komen te zitten.( ik had beslist dingen geleerd in mijn oude badkamer) Op de grond idem dito: fijne grote tegels

De kleur van je badkamer

Een andere les die ik leerde van mijn groene badkamer: kies geen hippe modieuze kleuren. Ik koos voor witte tegels op de muur, en grijs op de grond. Hip en modieus ben ik wel met de accessoires. Die zijn veel goedkoper om te vervangen!  Leg gerust een pimpelpaarse badmat neer en kies een oranje wc-bril. Dat heb je in een handomdraai aangepast aan de volgende mode en dan hoeft je badkamer nooit meer naar het OpenLucht museum

lees ook: zo krijg je je voegen fris

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)