5 tips bij lange afstandswandelingen

legerkisten

Sinds kort zijn manlief en ik verslaafd geraakt aan het maken van een LAW. Lange Afstand Wandeling.
We hoefden het maar een keer te doen en waren absoluut verslaafd. Zeg dus niet dat je niet gewaarschuwd bent…( wij lopen het Floris de Vijfde pad, als je alles wil weten)

De eerste keer hebben we ons slecht voorbereid maar zeer enthousiast in de strijd gestort. Maar naar een keer wisten we beter…. Een LAW is echt leuk om te doen, maar denk om de volgende punten.

1) Goede wandelschoenen.

De eerste keer liep ik op een paar enkellaarsjes, waar ik lekker op loop. De ervaring leert me dat je, zeker als het over  bos en weide paden gaat, gewoon heel goede schoenen nodig hebt. Bij voorkeur legerkisten.
Een van de vele sympathieke zaken van LAW is dat het een spotgoedkope hobby is. Dus je kan gerust wat investeren in een goed paar schoenen. Zorg dat ze waterdicht zijn, je enkels goed steunen en dat ze een fijn voetbed hebben.

Floris de Vijfde pad

2) Parkeer je auto aan het eindpunt

Geloof mij, nadat je zo’n 20 km hebt gewandeld, wil je echt niet meer met een of meer bussen terug moeten om je auto op te halen… Je wil naar huis
Als je echt heel slim bent, zet je je auto naast een café. Bij voorkeur een café dat erwtensoep serveert, of uitsmijters…

3) Over cafés gesproken

Over cafés gesproken, controleer of dat cafeetje dat op de kaart staat aangegeven ook open is. Wij planden op wandeling 2 een stop. Bleek dat geen café te zijn, maar een Thais restaurant…pot en potdicht…daag koffie…

4) Vocht en zitten

Als het al lang droog is, zijn banken, bomen en andere zitplaatsen (vooral als ze van hout zijn) nog lang nat. Je voeten in legerkisten hebben nergens last van. Maar de bil partij… Ik heb heel chic een opvouwbaar matje, precies groot genoeg om op te zitten. Maar een gewone ouderwetse plastic zak helpt ook prima! Wel weer meenemen (wij laten geen plastic achter in de natuur)

5) Gelsokjes

Heb jij misschien last van een beetje moeilijke tenen? Koop dan gelsokjes: kost bijna niks, je knipt ze makkelijk op maat en schuift ze om de teen in kwestie. Dat zorgt samen met je legerkisten voor heel veel loopcomfort

veel plezier!

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)