4 tips om je te beschermen tegen de zon

4 tips om je te beschermen tegen de zon

De gemiddelde Nederlandse vrouw houdt ervan om in het zonnetje te zitten. Begrijpelijk, want dit resulteert na verloop van tijd in een mooi bruin tintje. Waar veel vrouwen zich alleen niet bewust van zijn, is dat de zon ook schade aan kan richten. Bescherm je daarom goed tegen de zon. Maar hoe doe je dit eigenlijk? In deze tekst zetten we 4 tips op een rijtje!

1. Smeer je goed in

Om te beginnen moet jij je goed insmeren om je te beschermen tegen de zon. Smeer je bij voorkeur in voordat je de deur uit gaat. Zorg er in ieder geval voor dat je alle lichaamsdelen insmeert die blootgesteld worden aan de zon. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je ook je hele lichaam insmeren. Als je meerdere uren achtereen in de zon doorbrengt, is het verstandig om je elke twee uur opnieuw in te smeren. De kans op schade is dan het kleinst.

Als we het over insmeren hebben, denken veel vrouwen al snel aan zonnebrandcrème. Hiermee kun jij je huid inderdaad goed beschermen tegen de zon, maar er zijn ook andere manieren. Zo kun je bijvoorbeeld ook een serum met SPF kopen. Doordat dit vloeibaarder is dan zonnebrand, is het niet zichtbaar nadat jij je huid ermee hebt ingesmeerd. Daarnaast is het niet vet, plakt het niet en laat het geen witte vlekken achter. Of je nu voor zonnebrand of serum kiest, let altijd goed op de factor. In de zomermaanden is het verstandig om je in te smeren met een middel dat minimaal factor 30 heeft.

2. Gebruik huidverzorgingsproducten met vitamine C

Veel vrouwen denken dat ze voldoende beschermd worden tegen de zon als ze zichzelf insmeren met zonnebrandcrème of serum. Als je het insmeren regelmatig herhaalt, is dit inderdaad het geval. Toch is het verstandig om het middel te combineren met een antioxidant als vitamine C.
Maar in hoeverre is vitamine C goed voor de huid? Ondanks dat de vitamine je niet direct beschermt tegen de zon, beschermt hij je wel tegen de schade die uv-straling veroorzaakt onder invloed van zogeheten vrije radicalen. Verzorg jij je huid regelmatig met producten die vitamine C bevatten? Dan loop je minder risico op huidschade.

3. Draag een hoed of pet

Ben je op zonnige dagen veel buiten? Dan is het verstandig om een hoed of pet te dragen. Met dit hoofddeksel bescherm je om te beginnen je hoofdhuid tegen de zon. Daarnaast worden (delen van) je gezicht en hals vaak niet rechtstreeks blootgesteld aan zonlicht. Hierdoor verbrand je deze delen van je lichaam minder snel. Daarbij komt dat een hoed of pet de kans op een zonnesteek verkleint.

4. Zet een zonnebril op

Naast je huid is het belangrijk om ook je ogen goed te beschermen tegen de zon. Onder invloed van uv-straling worden je ooglenzen namelijk snel ouder. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je staar krijgt. Reden genoeg om een zonnebril op te zetten als je op zonnig dagen naar buiten gaat.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)