Waar moet een goede dameszonnebril aan voldoen?

zonnebril

Is jouw zonnebril gesneuveld of ben je hem kwijtgeraakt? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je een nieuwe wilt kopen. Zonder zo’n bril is het namelijk lastig kijken op zonnige dagen. Bij het kopen van een zonnebril voor dames moet je niet over één nacht ijs gaan. Wanneer je dit wel doet, krijg je mogelijk al snel spijt van je aankoop. Daarom vertellen wij je in deze tekst waar een goede dameszonnebril aan moet voldoen.

Een zonnebril beschermt goed tegen uv-licht

Wie denkt dat iedere dameszonnebril goed beschermt tegen uv-licht, heeft het mis. Op dit gebied kunnen deze brillen zelfs sterk verschillen. Er zijn namelijk zonnebrillen die weinig bescherming bieden tegen uv-licht. Deze brillen kun je het beste links laten liggen. Onze voorkeur gaat uit naar een zonnebril dames die volledige beschermt tegen uv-licht. Zo’n bril wordt vaak gemarkeerd met ‘100% UV’ of ‘UV400’.

Heeft een hoge CE-markering

Als je een goede zonnebril wilt kopen, is het verstandig om aandacht aan de CE-markering te besteden. Zonnebrillen kunnen in de categorieën 0 tot en met 4 ingedeeld worden. Hoe hoger de categorie, des te beter de zonnebril. Een zonnebril met CE-markering 0 kan binnen bijvoorbeeld prima gedragen worden, maar beschermt buiten niet voldoende tegen de zon. Dit is wel het geval als je voor een bril met CE-markering 3 of 4 kiest. Dergelijke brillen beschermen je ogen voldoende tegen fel zonlicht.

Past bij de vorm van je gezicht

De kwaliteit van een zonnebril is het belangrijkste, maar veel dames kijken ook naar de uitstraling. Heb je een mooie Ray-Ban zonnebril dames gezien, maar past deze niet bij de vorm van je gezicht? Dan is de kans groot dat je toch nog even verder kijkt. Je wilt immers geen zonnebril kopen die jou niet staat of waar je over twijfelt. Pas een bril daarom altijd eerst voordat je hem koopt.

Is goed afgesteld

Het belang van een goed afgestelde zonnebril wordt vaak onderschat. Veel mensen denken dat het niet erg is als een bril te los of strak zit, maar dat is wel het geval. Een strakke bril kan op den duur bijvoorbeeld leiden tot hoofdpijn. Zit je zomer brilletje te los? Dan kan hij constant van je neus afglijden. Dit voorkom je door de bril goed af te laten stellen nadat je hem gekocht hebt. Dit kun je het beste door een opticien laten doen.

Een goede zonnebril kost niet te veel?

Een goede zonnebril is van belang, want hierdoor worden je ogen voldoende beschermd tegen uv-licht. Toch kijken veel dames niet alleen naar de kwaliteit van een zonnebril, maar ook naar de prijs. Hier valt wat voor te zeggen, want je wilt niet onnodig veel betalen voor zo’n bril, die je toch niet het hele jaar draagt. Toch is het beter om je vooral op de kwaliteit te focussen en minder oog te hebben voor de prijs.

lees ook: onthul de geheimen van de toekomst

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)