4 populaire smart home toepassingen onder vrouwen

smart home producten

Elektronica of gadgets worden vaak benoemd als iets wat typisch voor mannen is. Onzin, vindt smart home specialist 50five. Zo zijn veel smart home apparaten juist heel populair onder vrouwen, omdat ze het comfort of de sfeer in huis verhogen, maar ook omdat ze bepaalde dingen in huis simpelweg gemakkelijker maken. En zeg nu eerlijk, wie wil dat nu niet? Welke smart home producten zijn dan eigenlijk populair onder vrouwen?

smart home producten

smart home producten

Je eigen moestuintje, waardoor je iedere maaltijd opfleurt en afmaakt, is iets wat velen graag zouden hebben. Wie heeft er bijvoorbeeld geen basilicum- of peterselieplantje in de keuken? Het probleem hiermee is dat het in leven houden van het plantje of nieuwe plantjes kijken vaak best lastig is. Dit komt overigens zeker niet alleen door onvoldoende water, maar ook voldoende licht is niet altijd gemakkelijk te realiseren. De Click and Grow Smart Garden lost beide voor je op.

Met de Click and Grow kweek je zeer eenvoudig je eigen moestuintje waar en wanneer je maar wilt. Je plaatst simpelweg de hiervoor bestemde kruidenpotjes in het apparaat en vult het waterreservoir. De Click and Grow zorgt er vervolgens voor dat je kruiden de juiste hoeveelheid water krijgen. Ook krijgen je plantjes altijd 16 uur per dag licht dankzij energiezuinige ledverlichting. Moet het water bijgevuld worden, dan zal de verlichting knipperen, waardoor je dit nooit meer kan vergeten. De Click and Grow Smart Garden 3 wordt geleverd met 3 potjes basilicum, maar andere kruiden, groenten of navullingen zijn eenvoudig bij te bestellen.

smart home producten

smart home producten

  • Een slimme thermostaat  

Een comfortabel en gezellig huis begint met een aangename temperatuur. Wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen het sneller koud hebben dan mannen, de gemiddelde temperatuur van een vrouwenhand is bijvoorbeeld 2 graden kouder dan een gemiddelde mannenhand. Zeker als vrouw wil je daarom wel graag een behaaglijk temperatuurtje in huis.

Een slimme thermostaat helpt je om altijd je ideale temperatuur in huis te hebben, zonder energie te verspillen. Zo kan deze een zelflerend schema maken, zodat hij weet wanneer je wel of niet thuis bent, maar hij is ook van afstand te besturen met een app. Vertrek je richting huis of weet de thermostaat dat je altijd rond een bepaalde tijd thuis bent, is in te stellen dat de thermostaat vast aan gaat. Als je thuis bent is het zo een lekker temperatuurtje en als je er niet bent zal de verwarming uitgaan. Populaire slimme thermostaten zijn onder andere die van Nest, Tado en Netatmo.

Een tip is om je slimme thermostaat te combineren met slimme verwarmingsknoppen, waarmee je de temperatuur kan regelen per kamer in je huis. Zowel de slimme thermostaat als de slimme radiatorknoppen kunnen overigens besteld worden met installatieservice, waardoor je er zelf geen omkijken naar hebt.

smart home producten

smart home producten

  • Tile bluetooth trackers

Raak jij wel eens je sleutels, portemonnee of smartphone kwijt in huis? Met de bluetooth trackers van Tile gaat dat niet meer gebeuren. De Tile Mate is een klein apparaatje wat je bijvoorbeeld vast kan maken aan je sleutelbos of in je portemonnee kan stoppen. Via de app van Tile is het vervolgens mogelijk om te zien waar je spullen zich bevinden. Kan je je sleutels nog steeds niet vinden? Laat de Tile dan een geluidssignaal geven, waardoor je je spullen nooit meer kwijtraakt.

Ben je juist je smartphone kwijt? Dan werken de Tiles ook andersom. Druk erop en je smartphone zal een geluidssignaal geven. Het is bovendien ook helemaal niet duur. Zo koop je 4 stuks voor ongeveer €45. Ze hebben een bereik van 30 meter, wat voor de meeste huizen ruim voldoende zal zijn.

  • Philips Hue

Philips Hue is inmiddels een behoorlijk gevestigde naam, het mag dan ook geen verrassing zijn dat ze hier terug te vinden zijn. Philips Hue lampen zijn slimme lampen die dienen als vervanging van je traditionele peertjes. Nadat je de bijbehorende Hue app geïnstalleerd hebt zet je voortaan met je smartphone je lampen aan. Daarnaast bepaal je in deze app hoe fel of zelfs welke kleur de lampen zijn. Zo creëer je voor iedere gelegenheid de perfecte sfeer. Naast sfeerverhogend zijn deze lampen ook nog eens energiebesparend. Doordat het ledverlichting is, bespaar je namelijk al snel 90% van de energiekosten van halogeenlampen.

smart home producten

smart home producten

Wil je meer weten over welke dagelijkse dingen door smart home toepassingen makkelijker gemaakt worden? Bekijk dan eens de Dagelijkse Domme Dingen campagne. Hier gaat 50five samen met comedian Leon van der Zanden de strijd aan tegen dagelijkse domme dingen. Veel dingen die je dagelijks doet kunnen namelijk veel slimmer, terwijl je dat wellicht zelf nog niet door hebt.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)