3 tips voor thuiswerken; het nieuwe normaal

thuiswerken het nieuwe normaal

over thuiswerken het nieuwe normaal en het volhouden daarvan.

Door de aanhoudende coronacrisis werkt het gros van de Nederlanders al meer dan een jaar vanuit huis. De vooruitzichten zijn dan ook dat dit nog wel even gaat aanhouden. Hijgen de muren ondertussen al in je nek? Ga dan zeker eens met deze 3 tips aan de slag. 

Tip 1: Bekijk thuiswerken het nieuwe normaal positief

De eerste tip die we kunnen geven, is misschien een ‘goedkope’, maar daardoor zeker niets minder waard. Als we allemaal ons hoofd ook de komende maanden nog koel weten te houden en optimistisch blijven, zal de thuiswerk-dip minder snel inslaan. Bekijk het dus elke ochtend eens van de zonnige kant: hoe lang heb je al niet in de file op de A10 gestaan? Mis je die lauwe bak koffie uit het automaat op kantoor nu echt? En gewoon je eigen (schone!) toilet om de hoek! Natuurlijk is het niet altijd even leuk en zeker een stuk ongezelliger, maar zie het zo: het einde van het thuiswerken is nu echt wel een beetje in zicht. Nog even volhouden nu, dan mag je over een tijdje echt wel weer af en toe naar kantoor.

Tip 2: houd je gezondheid in de gaten

Een gezond en fit lichaam is altijd belangrijk, maar zeker in deze roerige tijden. Het is dan ook goed om zoveel mogelijk te blijven bewegen, zéker met al dat thuiszitten. Daarbij zul je merken dat als je lekker beweegt, je ook wat ruimte creëert in je hoofd. Ga maar na: het wandelingetje naar de auto, van de auto naar kantoor, telkens naar de koffiemachine en het rondje tijdens de lunch met collega’s. Allemaal momenten van beweging die je nu mist. Ook zie je een stuk minder zon en kan de vermoeidheid er extra inslaan. Denk er daarom eens over na om liposomale vitamines te kopen, zoals vitamine D3 of vitamine B12 supplementen. Je zult merken door deze te gebruiken, dat je gemoedstoestand een flinke boost krijgt. Daarbij is sporten nu lastig, maar vind je op internet tal van home work-outs: lekker om alsnog fit te blijven!

Tip 3: volg je vaste routine

Nu je eettafel of werkkamer als kantoor fungeert, zul je merken dat het gemak er snel in kan kruipen. Je mooie kleding hangt al maanden roerloos in de kast en de strijkbout laat je net zo goed al maanden links liggen. Het lonkt dan ook om lekker in een chill-outfit achter de computer te gaan zitten. Het is echter niet raadzaam om dit te doen. Door je ‘gewoon’ aan te kleden, zul je merken dat je meer in de workflow komt. Nu hoef je natuurlijk niet in een driedelig kostuum achter de laptop te kruipen of je make-up elke ochtend tot in de puntjes te verzorgen, maar beschouw het als een casual friday. Af en toe die fijne yogabroek aan zal iedereen je vergeven, maar probeer ook vaak je oude routines vast te houden. Je zult veel verschil merken!

Houd dus nog even vol dat thuiswerken: we zijn er bijna! Hopelijk verlichten deze 3 tips jouw thuissituatie en kun jij het thuiswerken weer wat beter behappen. Succes!

Lees ook eens: Je rijbewijs halen ? Theorie en praktijk

lees ook eens De voordelen van Vichy

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)