Je rijbewijs halen: theorie en praktijk

theorie

Als je al twijfelde of je nu wel of niet je rijbewijs moest gaan halen, dan zal deze tijd je over de streep hebben gehaald, stel ik me zo voor. Ik heb een oog probleem waardoor ik niet mag autorijden, maar ik geloof dat ik het nooit liever heb gewild dan nu. Reizen in de trein is wat omslachtig maar goed te doen, maar met dat mondkapje op is het gewoon naar. Op de een of andere manier, zit ik niet prettig te lezen, als ik een uur in de trein moet zitten met een mondkapje op…

Ooit beging ik de blunder om het met mondkapje en al te gaan rennen om een aansluitende trein te halen. Tja…wat wil je binnen 1 minuut twee sporen verder op de trein te springen of een half uur wachten. Wat zou jij doen? Nou ja…ik zat in de trein ( die ik gehaald had dus) nog 10 minuten naar adem te snakken.

Neem heerlijk rijles en grijp je vrijheid, zou ik zeggen. Gaan en staan waar en wanneer je maar wil. Heerlijk.
In deze rare tijd is het soms lastig rijles krijgen: het ene moment kan het niet, het andere weer wel.
Geen reden om je uit het veld te laten slaan.
Op een dag is de pandemie helemaal voorbij en kan je praktijklessen nemen. Ondertussen kan je vast aan de theorie beginnen. Want die theorie zal je toch echt moeten beheersen, wil jij met een auto de weg op kunnen!

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen om  online auto theorie te leren wees een slimme meid en maak daar gebruik van!
Rijlessen zijn tenslotte duur genoeg. Een rijbewijs halen kost gemiddeld zo’n €2400 en dat is een heel bedrag. En zo oefen je gratis voor je theorie-examen, kan je enorm helpen.

Veel mensen zien op tegen het leren van de theorie, zeker als je al een tijd je niet meer hebt hoeven leren en het stampen van Franse of Duitse woordjes ver achter je ligt.

Ik heb alvast een troost voor je: die Duitse onregelmatige werkwoorden, dat ontbinden in factoren bij wiskunde, je deed het voor een groot gedeelte omdat je toch echt een diploma moest halen.(Of omdat je niet uit mocht als je met onvoldoendes thuis kwam).Maar dit doe je helemaal voor jezelf. Voor jouw vrijheid.

Ik heb een paar tips voor je die het leren misschien wat makkelijker maken

1 Waar slaat deze regel op

Persoonlijk vind ik alles makkelijk te begrijpen als ik begrijp waarom. Dus als je bijvoorbeeld de voorrangsregels moet leren, vraag je dan af, waarom die regels zo in elkaar zitten.
Terwijl je daarmee bezig bent, ga de theorie steeds beter begrijpen. Voor je het weet, zitten de regels in je hoofd en daar kwam nauwelijks stampwerk aan te pas!

2 Sorteer

Als je weet waar iets bij hoort, is het makkelijker om te leren. Kijk bijvoorbeeld eens naar verkeersborden.
Natuurlijk kan je alle borden uit je hoofd gaan leren. Maar wat je ook kan doen is eerst leren waar welk bord bij hoort. Je hebt waarschuwingsborden, informatieborden, gebodsborden en zo nog een paar. Zorg eerst dat je weet in welke categorie het bord hoort. Je zal zien, dan volgt de rest eigenlijk als vanzelf.

3 Neem je tijd

Bega niet de fout, te denken dat doe ik wel even en twee avonden van te voren te beginnen met leren. Zelfs al leer je een paar uur achter elkaar, je zal echt niet genoeg onthouden.
Je moet je hersens zien als een spier. Een spier die je langzaam moet trainen. Elke dag een stukje. Mensen die bijvoorbeeld hardlopen, weten precies wat ik bedoel. Je rende niet binnen twee weken tien kilometer. Daar heb je maanden over gedaan om dat te bereiken….

Nu zal het met je auto theorie examen heus geen maanden duren voor je de stof beheerst, maar je snapt vast wel wat ik bedoel!

Heel veel plezier en geniet van je vrijheid!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)