Zoveel te doen….en nergens zin in.

to-do

Ken je het? Zo veel te doen, je to-do lijst is langer dan je arm. Dat komt omdat je alle to-do’s al twee dagen hebt uitgesteld. Je hebt geen boodschappen gedaan, want er zat nog genoeg in de vriezer en de koelkast.
Koken hoefde dus ook niet, even lekker makkelijk, in de magnetron of even opbakken.

Afwassen

Afwassen hoefde ook niet, gewoon omspoelen en de vaatwasser aanzetten. Die geeft net nu met irritante piepjes aan dat hij (of is een afwasmachine een zij?) klaar is en dus leeggeruimd moet worden. Niet zo heel veel werk, minder dan tien minuten, maar zoooo geen zin in.

to-do

Als je dan toch die afwasmachine leegruimt, dan zou je net zo makkelijk ook even de was in de machine kunnen stoppen. DE was? Een van de drie bedoel je. Een tekort aan schone onderbroeken dreigt, maar voor morgen heb je nog een schone.
Heb je trouwens ooit gehoord dat iemand overleden is aan het twee dagen achter elkaar dragen van dezelfde slip? Nee toch?

Wassen

Het probleem is: wanneer je die ene was in de machine hebt gepropt, wat op zich nog wel te doen zou zijn, dan moet je die was er ook weer uithalen. Anders gaat de boel stinken (natte was stinkt veel erger dan ongewassen was). Als je dan toch de was in de droger doet, kan je net zo goed de volgende was in de machine doen…

En zo groeit je to-do lijst

Zo roept de ene klus de volgende op. Zo kom je aan to-do lijsten die eindeloos zijn.
Diep van binnen weet je, dat al die klussen in een ochtend weggewerkt zijn. Helaas is de ochtend al om gegaan, met koffie drinken, naar buiten staren en nog meer koffie drinken. Uit hetzelfde kopje, dat spaart afwas.

En dan komt er zo’n moment, dat je je aan jezelf gaat ergeren. Niet vanwege die stapel klussen, maar vanwege het feit dat je niks gedaan hebt en er niet van hebt genoten!

Lees ook eens : Waaaaar is…

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)