Zonder geitenwollen sokken, een verhaal over de maar…..

mileu bewust

Ik ben echt geen geitenwollensollen type. Mijn sokken komen gewoon van de Hema, milieu bewust ben ik wel
Zorg voor onze planeet, heb ik hoog zitten. Logischerwijze is het een regelmatig terugkerend gespreksonderwerp tussen mijn vriendinnen en mij.

Over een ding zijn we het allemaal eens: milieu bewust leven, daar is eigenlijk geen beginnen aan.
Er is zoveel wat we niet goed doen, waar we onze aarde mee uitputten…Waar moet je beginnen en waar houdt het op?
We merken dat we allemaal zo onze eigen stokpaardjes hebben: zo heb ik een vriendin die een groot voorstandster van de circulaire economie is: zij zal niet iets nieuws kopen, als ze niet eerst geprobeerd heeft of dat niet in een kringloopwinkel of op marktplaats te verkrijgen is. Een ander heeft een tuin vol regentonnen en koopt kartonnen dozen waspoeder. Ik heb last van vliegschaamte en vriendin nr 3 heeft nog nooit een wasdroger gebruikt.

Je kan niet

Zo doen we allemaal wat. En dan zeggen we tegen elkaar: Je kan nu eenmaal niet alles doen he, maar…we doen ons best.

En dat vond ik ook van mezelf: dat ik mijn best doe. Mijn stinkende best om milieu bewust te leven. Tot ik in mijn badkamer rondkeek en zag dat ik eigenlijk tot aan mijn enkels in het plastic stond. Tot mijn droger stuk ging en ik merkte dat het leven zonder droger, ook gewoon doorgaat…tot ik…

Deze momenten maakten mij ervan bewust dat ik iets moet met de “maar” in mijn zin, je kan niet alles doen he, maar ik doe mijn best.
De zin moet luiden: je kan niet alles doen, maar wat kan ik nog meer doen dan ik nu doe?

Milieu bewust ?

Van die zin kreeg ik zin, als begrijpt wat ik bedoel. Er zijn nog zoveel kleinigheden te winnen, om over de grotigheden maar te zwijgen als het gaat om milieu bewust leven. Stap voor stap gaan de plastic flessen en tubes de badkamer uit. Project twee is de schoonmaakmiddelen.
Die droger wordt niet meer vervangen: zo dat is snel verdiend!

Denk niet dat ik probeer een heilige op geitenwollensokken te worden: gisteren kocht ik een paar schoenen waarvan ik weet dat ze over een jaar uit elkaar vallen. Je kan niet alles doen he? Maar……

lees ook eens van een kale kip of een broodje aap verhaal

like Like
9 antwoorden
 1. rachel
  rachel zegt:

  wij zijn er eerlijk gezegd niet zo mee bezig, snap dat het een dingetje is maar als e alles moet gaan vervangen wat plastic is..ben je al aan onbegonnen werk begonnen

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Als we allemaal ons best doen, dan is dat al heel wat. Alleen het besef al over de hoeveelheid plastic, de impact van vlees eten, vliegen en meer. Dat wil niet zeggen inderdaad dat ik een heilige ben. Want als ik ooit weer naar Indonesië kan gaan dan doe ik dat zeker. Maar die bewustwording is er echt al veel meer. Ook over dat je nooit moet overdrijven trouwens. Dat is ook niet altijd de juiste methode.

  Beantwoorden
 3. An
  An zegt:

  Ik gruw van al die plastic verpakkingen. Zeker als ik door heb dat het verkooptrucs zijn.
  En mijn vleesconsumptie ben ik drastisch aan het minderen.

  Beantwoorden
 4. Janet
  Janet zegt:

  We doen inderdaad allemaal ons best. Ik wil de komende periode ook echt wat bewuster bezig zijn met het milieu, ik lees en zie er veel over, maar doe naar mijn mening nog te weinig aanpassingen. Alle beetjes helpen..

  Beantwoorden
 5. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik ben er wel veel bewuster mee bezig dan enkele jaren geleden. Sowieso hebben we geen droger en hebben we al jaren niet gevlogen. Ik zou wel vliegen hoor als we naar bijvoorbeeld Canada willen maar zolang het bijv. Spanje of Italië is, dan voldoet de trein prima.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)